BIVŠI TRENER ŠTEFI GRAF UVEREN "Novak će uzeti još tri ili četiri slema"

23:04 | 24-10-2023

Tenis 0

Da li će se teniska javnost složiti sa ovim?

Novak Đoković na Vimbldonu
AP Photo/Alastair Grant

Hajnc Gintard, bivši trener Štefi Graf, smatra da Novak Đoković ima još da osvaja Grend Slemova.Njega su pitali da li Novak u ovoj formi može da dominira još tri ili četiri i više godina.

-Tri ili četiri godine je veoma dug period. Mislim da može da uzme još tri ili četiri grend slema. Na kraju, sve se dešava veoma brzo. Ako vidite da je Nadal osvojio Australijan open prošle godine, to je bilo jedno od najvećih dostignuća u istoriji sporta. A da se postigne tako nešto, to zahteva dodatnu energiju, koju kao stariji igrač ne možete više da zamenite određenog dana.

DOBIO SI NOVAKA SA NULOM? Pobedio sve iz velike četvorke, teniseri zanemeli, ovo niko nije znao

-Iskustvo kaže da se takve stvari dešavaju brzo. Održavate nivo i odjednom, to više ne funkcioniše. Usporite, uvek fali dvadeset ili 30 centimetara. To ne zvuči mnogo, ali je ustvari ogromno. Pravi razliku između toga mogu li da ubrzam lopticu ili samo skakućem sa defanzivne strane.

Gintard ističe da bez obzira što j dugo u tenisu, zbog nekih stvari ne razume ovaj sport.

-Pre nekoliko godina, svi su pričali, 'nemoguće je da budete prvi u muškom tenisu kao tinejdžer'. Tenis je postao previše snagatorski sport! A sad? Znači nije bilo nemoguće, samo nismo imali pravog tinejdžera. Sad su tu Karlos Alkaras, Janik Siner i Luka van Aš. To je sjajna stvar u tenisu, neuhvatljiv je. Svi misle da znaju kako stvari funkcionišu, ali ne zna niko! Izuzetni igrači ne postoje sve vreme, inače ne bi bili posebni. Ponekad imate rupu, ali to ne znači da je nešto nemoguće. Čak i sa svojim dugim prisustvom u tenisu mogu da kažem da ne razumem ovaj sport.

Pričao je i o Karlosu Alkarazu.

-Ne može ni on sve. Njegova igra na mreži može da napreduje. Takpođe je jak od pozadi tako da mu ne treba klasično napadanje loptice. I Rafael Nadal je osvojio svoj prvi Rolan Garos sa osnovne linije uz mnogo trčanja. Ima mnogo prilika. Ne morate biti u stanju da uradite sve da biste bili dobar teniser. Na engleskom se to kaže 'umetnost redukcije'. Ako moežete da igrate prosto, lakše je ponoviti. Morate da znate šta možete da uradite i šta ne možete. Ako možete da iskoristite to što možete što je više moguće, onda igrate dobro- rekao je Hajnc Gintard.

 

@bizportal.rs Novak je na ruku stavio Hublot Big Bang Unico Yellow Magic, novi keramički mode u žuto-crnoj boji. A koliko košta? #NovakĐoković #HublotSat #Tenis #Šampion #LuksuzniSatovi #bizportal #luskuz #novac #nole #djokernole #novakdjokovic #bogati #fyp #fypシ #fypシ ♬ original sound - BizPortal.rs

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading