NA VRHU ATP LISTE NIŠTA NOVO Novak suvereno drži teniski tron, Đoković blizu 400. nedelje vladavine belim sportom

07:36 | 30-10-2023

Tenis 0

Stigao je novi ponedeljak, mnoge stvari se menjaju, ali jedna ne

Novak Đoković
EPA-EFE/JUSTIN LANE

Novak Đoković je i ovog prvog radnog dana u nedelji prvi teniser sveta, čime je započeo svoju 397. nedelju vladavine na čelu teniskog karavana.

Iako Novak nije prethodne nedelje igrao na turnirima u Bazelu i Beču, nije imao nikakav problem da zadrži prvo mesto na ATP listi, na kojoj ima 11.045 bodova, preko 2.000 više od drugoplasiranog Karlosa Alkarasa.

Ni Španac nije igrao prethodne nedelje, i to zbog povrede, ali je i on zadržao drugu poziciju, sa 8.625 ATP bodova. Sledi Danil Medvedev, finalista turnira u Beču, sa 7.155, dok je sve bliži najboljoj trojci Janik Siner, koji se nalazi u odličnoj formi, a posle titule u Austriji se popeo na 5.410 poena.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Za najboljom četvorkom slede Andrej Rubljov (4.935), Stefanos Cicipas (4.435), koji je napredovao jednu poziciju, dok je Holger Rune nazadovao jedno mesto, pa je sada sedmi igrač planete, sa 4.280 bodova. Najbolju desetorku kompletiraju Kasper Rud (3.705), Aleksandar Zverev (3.505), odnosno Tejlor Fric (3.500).

SVI SU U ŠOKU Karlos Alkaraz objavio fotografiju sa Đokovićem, a jedan detalj sigurno niko nije očekivao da vidi (FOTO)

Novaka sada još samo tri nedelje dele od toga da stigne do magičnog broja od 400 nedelja na samom vrhu, dakle skoro osam godina kao prvi igrač sveta. Inače, do kraja sezone su ostala još dva turnira, a posle njih će biti poznato koji teniser će biti prvi na kraju godine.

Prvo je na programu masters u Parizu, koji kreće već danas, a zatim će biti odigran i završni masters sezone u Torinu, a nakon turnira u prestonici Francuske ćemo znati i sve učesnike tog turnira.

BONUS VIDEO: 

@bizportal.rs Novak je na ruku stavio Hublot Big Bang Unico Yellow Magic, novi keramički mode u žuto-crnoj boji. A koliko košta? #NovakĐoković #HublotSat #Tenis #Šampion #LuksuzniSatovi #bizportal #luskuz #novac #nole #djokernole #novakdjokovic #bogati #fyp #fypシ #fypシ ♬ original sound - BizPortal.rs

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading