SRBIN ODLIČNO STARTOVAO Dušan Lajović preko domaćeg tenisera do drugog kola Pariza

13:10 | 31-10-2023

Tenis 0

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo mastersa u Parizu, pošto je danas u prvom kolu pobedio Francuza Benžamena Bonzija 7:5, 6:3.

Dušan Lajović
EPA

 

Meč je trajao jedan sat i 28 minuta. Lajović je 48. teniser sveta, dok je Bonzi 77. na ATP listi. Lajović je prvi stigao do brejka u šestom gemu prvog seta i poveo 4:2.

Francuz je već u narednom gemu uzvratio ribrejkom. Igralo se potom gem za gem, a Lajović je u 12. gemu došao do brejka (7:5) i vođstva od 1:0 u setovima. Bonzi je u trećem gemu drugog seta napravio brejk i poveo 2:1, ali je Lajović uspeo da uzvrati ribrejkom i izjednači na 2:2.

Srpski teniser je u osmom gemu pri vođstvu od 4:3 stigao do novog brejka, a onda je na svoj servis zasluženo osvojio drugi seti sa 6:3.

Dušan Lajović EPA-EFE/GABRIEL MONNET
 

Lajović je plasman u glavni žreb mastersa u glavnom gradu Francuske izborio kao "laki luzer" iako je u poslednjem kolu kvalifikacija poražen od Amerikanca Markosa Đirona 7:5, 5:7, 7:6 (7:4).

Srpski teniser će u drugom kolu mastersa u Parizu igrati protiv Australijanca Aleksa de Minora, koji je juče bio bolji od Britanca Endija Mareja 7:6 (7:5), 4:6, 7:5. De Minor je 13. teniser sveta, a dva puta u karijeri je igrao protiv Lajovića. Australijanac je dobio oba duela.

Masters u Parizu se igra za nagradni fond od 5.779.335 evra.

@bizportal.rs Novak je na ruku stavio Hublot Big Bang Unico Yellow Magic, novi keramički mode u žuto-crnoj boji. A koliko košta? #NovakĐoković #HublotSat #Tenis #Šampion #LuksuzniSatovi #bizportal #luskuz #novac #nole #djokernole #novakdjokovic #bogati #fyp #fypシ #fypシ ♬ original sound - BizPortal.rs

Za više sportskih informcija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading