ODAKLE UVEK IZVLAČIM ENERGIJU? "To je Božanska energija, blagoslov..."

12:10 | 05-11-2023

Tenis 0

" Smatram da je to iz vere i osećanja prisutnosti božanskog"

Novak Đoković
AP Photo/Michel Euler

Novak Đoković se danas bori za svoju 97. titulu u karijeri, a na drugoj strani biće Bugarin Grigor Dimitrov.

Novak je nakon dve drame, u četvrtfinalu i polufinalu stigao do ovog finala Pariza, a čak i onda kada je elovao iscrpljeno, on je našao način da obezbedi novo finale Mastersa.

Sva snaga,i mentalna i fizička, na kojoj mu se svi dive, ponovo je došla od Boga, kako kaže, i nada se da će je biti još malo za ovo finale.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

-Morate da održite veru u sebe. Mišljenje da i dalje imate nešto da učinite na terenu i obrnete zbivanja u svoju korist. Morao sam da serviram dobro – a u taj brejku sam pronašao i nekoliko sjajnih riterna, što mi je dalo prostora da se posle tog dela igre oporavim i uđem svežiji u treći set. Nastavio sam da dobro serviram, vrebao prilike na njegov servis, bio uporan, igrao poen za poenom, poučen iskustvima sa mojim stanjem iz prethodnih dana, i na kraju sam veoma ponosan na ovu pobedu. Pomalo sam iznenadio samog sebe, jer mi se na terenu više puta činilo da je to to, i da nema više energije. Ali se onda desi nešto što tu energiju stvori i pomogne mi da prevaziđem izazov. Nadam da je ostalo još malo energije i za finale. Odakle ću da izvučem energiju za meč protiv Dimitrova? Pa odakle je inače izvlačim svih ovih dana? To je Božja energija, blagoslov – i to je nešto u šta duboko verujem i iz čega sam toliko puta dobijao tu božanstvenu energiju koju posebno osećam. Sam sebe iznenadim time odakle izvire energija. Smatram da je to iz vere i osećanja prisutnosti božanskog. Sa druge strane, uspevam da ostvarim koncentraciju u najvažnijim trenucima, kada je potrebno odigrati taktički dobro, postaviti se dobro na terenu - istakao je Đoković.

Novak neretko veru i prisustvo božanskog ističe i pominje kao svoju najveći snagu, pa često ističe da sve ono što je postigao jeste produkt vere i od Boga.

 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading