ZBOG OVOGA JE POBEDA JOŠ SLAĐA Đoković otkio zašto je titula u Parizu za njega baš posebna

18:05 | 05-11-2023

Tenis 0

Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković izjavio je danas ponosan na trijumf na mastersu u Parizu i dodao da je finalni meč protiv Bugarina Grigora Dimitrova bio neizvesniji nego što rezultat govori.

Novak Đoković
AP Photo/Michel Euler

 

Đoković je danas u finalu mastersa u Parizu pobedio Dimitrova 6:4, 6:3. Srpski teniser je po sedmi put u karijeri trijumfovao u glavnom gradu Francuske, a ujedno je stigao do 40. mastersa u karijeri.

- Ovo je jedna od najznačajnijih pobeda. Bio sam tri meča na rubu poraza. Bliži porazu nego pobedi pre ovog današnjeg. Tim više ovaj trijumf i trofej u Parizu znači više. Zahvalio bih se svom timu što je bio uz mene. Oni znaju šta smo prošli ovih dana. Ogromni izazovi. Na taj način pobeda je još slađa - rekao je Đoković po završetku meča.

On je poželeo Dimitrovu sreću u nastavku karijere.

- Prošao sam mnogo puta kroz ono što on prolazi sada. Nadam se da će on nastaviti da igra sjajan tenis. Želim mu sve najbolje u nastavku karijere", naveo je srpski teniser. Đoković je ove sezone osvojio šestu titulu, a 97. u karijeri. "Tri puta sam se vraćao sa ivice, četvrtak, petak, subota. Nekako sam pronašao dodatnu brzinu. Danas smo obojica bili stegnuti na početku. On je ostao bez gasa, ali sam našao taj dodatni udarac. Mislim da je meč bio neizvesniji nego što rezultat govori, ali još jedna velika pobeda. Ponosan sam - istakao je Đoković.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading