ČILIĆ IMA DILEMU KO JE GOAT? "Teško je odrediti"

15:40 | 09-11-2023

Tenis 0

"Nezahvalno je upoređivati. S njima sam delio teren poslednjih 15-16 godina"

Novak Đoković
AP Photo/Michel Euler

Novak Đoković je po svim parametrima GOAT belog sporta, a sada se bori za završni masters u Torinu, kao i zvanično prvo mesto na aTP-u na kraju godine, za šta mu teorijski treba samo jedna pobeda u grupi koja će danas biti formirana žrebom. Hrvatski teniser Marin Čilić prokomentarisao je diskusiju o najboljem teniseru svih vremena unutar "velike trojke", te nije mogao da izabere ni jednog od njih.

-Nezahvalno je upoređivati. S njima sam delio teren poslednjih 15-16 godina. Federer je došao prvi. Njih trojica su bili veliki rivali u poslednjih 10-12 godina, ali Rodžer je s te strane malo stariji od Novaka i Rafaela- kaže Čilić.

Hrvatski teniser i pored svih trofeja najboljeg tenisera sveta ne može da odabere najboljeg svih vremena.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

-Novak je imao fantastične godine od 2011. i definitivno je najbolji u poslednjih 12 godina. Neverovatan je. Ali, teško je odrediti koji je od njih troje najveći. Svaki od njih dao je veliki doprinos popularnosti ovog sporta. Mnogo je dece počelo da igra tenis zbog njih, to je neverovatno. Drago mi je što sam bio i ostao deo najbolje ere u istoriji tenisa-rekao je Čilić.

Otkrio je i kako napreduje oporavak od povrede kolena i kada se može očekivati njegov povratak.

-Za sada sam stvarno na odličnom nivou. Prošle nedelje sam igrao neke takmičarske mečeve na treninzima i sve je prošlo veoma dobro. Tako da u nekom postotku, sigurno 90 % da nastupam od nove sezone"-istakao je Hrvat.

 

Komentari(0)

Loading