SKANDAL U SVETU TENISA Sedam igrača priznalo da je nameštalo mečeva, odmah je stigla žestoka kazna

20:51 | 10-11-2023

Tenis 0

TIA je saopštila da su igrači priznali korupcijske prekršaje i da su sankcije "povezane sa nedavno završenim krivičnim predmetom koji uključuje sindikat za nameštanje utakmica" u Belgiji.

Tenis
EPA-EFE/MARK R. CRISTINO

 

Sedam belgijskih tenisera suspendovano je zbog namešetanja mečeva, saopštila je danas Međunarodna agencija za integritet tenisa (ITIA).

ITIA je saopštila da su igrači priznali korupcijske prekršaje i da su sankcije "povezane sa nedavno završenim krivičnim predmetom koji uključuje sindikat za nameštanje utakmica" u Belgiji.

- Saradnja između ITIA i belgijskih vlasti dovela je do petogodišnje zatvorske kazne za vođu sindikata Grigora Sargsiana - saopštila je ITIA.

Suspendovani igrači su Arno Grais, Arzur De Graf, Žilijen Dubail, Romen Barbosa, Maksim Autom, Omar Salman i Alek Vitmer.

ITIA je saopštila da je igrače "osudio krivični sud i da su se naknadno dogovorili o sankcijama sa ITIA".

Suspenzije se kreću od dve godine i sedam meseci do četiri godine i 10 meseci.

 

@alo_portal Zanimljiva scena na Marakani pred meč Zvezde i Lajpciga: Rođa Raičević i "U tebe sam zaljubljen" se ori stadionom! ⚽️🔴⚪️ #alo #alonovine #alodnevnenovine #foryou #fypシ #viral #fypシ゚viral #marakana #crvenazvezda #lajpcig ♬ original sound - Alo_portal

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading