DA LI JE OVO NOVAKOVA NAJBOLJA SEZONA? Dobio neobično pitanje, pa podsetio: Nisam izgubio meč od Vimbldona

10:14 | 13-11-2023

Tenis 0

Srpski teniser je dobio zanimljivo pitanje

Novak Đoković
AP Photo/Michel Euler

Novak Đoković je pobedom nad Holgerom Runeom 2:1 startovao Završni masters u Torinu u okviru Zelene grupe.

Novak će godinu i definitivno završiti na prvom mestu, što je veliki uspeh ako se uzme da je igrao na samo 12 turnira.

NIJE SAMO ALKARAZ Tribine pune "špijuna", evo ko je još snimao Novaka Đokovića (FOTO)

Novak je neporažen od jula i finala Vimbldona, ali je dobio pitanje novinara da li mu je ovo najbolja sezona.

- Ako uzmemo u obzir šta ste uradili ove godine, osvojili ste tri grend slema i bili na poen od četvrtog, izjednačili ste rekord po broju grend slemova (24), sada ste osmi put najbolji na kraju godine, stiže 400 nedelja na vrhu ATP liste… Da li smatrate da je ovo vaša najbolja sezona? - postavio je Novaku pitanje poznati novinar.

Napravio je Đoković malu pauzu pa je istakao činjenice koje su potvrdile da je ovo jedna od njegovih najboljih sezona.

- Hm…. Rekao bih jedna od najboljih. Ne bih rekao da je najbolja, ali jedna od najboljih. Mislim, činjenica da sam osvojio tri od četiri grend slema i igrao finale u četvrtom i opet to nije najbolja godina moje karijere… Lepo je biti u takvoj situaciji . Definitivno je jedna od najboljih sezona. Mislim, imao sam nekoliko godina, mislim tri, gde sam takođe osvajao tri grend slema. To je bilo 2011. i 2015. Tih godina sam dobijao i više mečeva, igrao sam više turnira, osećao sam se jako dominantno na ATP turu.

Đoković je ponovo zastao i objasnio da su sada "drugačije okolnosti" jer je igrao mnogo manje i dodao je važnu stvar: - Igrao sam dobro, a najmanje od svih. Samo sam uspeo da dostignem vrhunac na pravim turnirima u pravo vreme. To mi je najvažnije. Ako gledam samo grend slemove, jedna od najboljih. Ukupno gledano, posebno u poslednjih nekoliko meseci nisam izgubio meč od Vimbldona, tako da... Sjajno se osećam na terenu i igram jako dobro, ali mi je teško da poredim - iskreno je priznao Nole tokom razgovora sa novinarima u dva ujutru.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading