DANAC SE JAVIO Holger Rune nakon eliminacije iz Torina pominjao Đokovića

11:54 | 17-11-2023

Tenis 0

Iako bez plasmana u završnicu poslednjeg turnira u sezoni, nije razočaran.

Rune i Đoković
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

 

Iako je imao sudbinu nastavka učešća Novaka Đokovića na završnom Mastersu u Torinu, Holger Rune još uvek od najboljeg svetskog tenisera očekuje da u nedelju podigne trofej.

– Novak je i dalje glavni favorit za titulu – istakao je Danac posle poraza u poslednjem meču takmičenja po grupama. Da je pobedio Janika Sinera, Đoković bi se pakovao kući.

Međutim, Italijan je uspeo da osvoji poslednja dva gema – 6:2, 5:7, 6:4 – i vrati Srbina u igru.

– Nije me zabrinulo što sam izgubio prvi set, jer je uvek tako bilo u mojim mečevima sa Sinerom. Ali Janik je mnogo napredovao i ovog puta nisam uspeo da ga savladam – objašnjava Rune koji je pre sinoćnjeg duela dobio oba meča protiv domaćeg asa.

Ključni trenutak je bio baš na 4:4 u trećem setu. Danac je imao brejk loptu, nije je iskoristio, a Italijan je već u narednom gemu to uspeo.

– Razlika između ovog i naših prethodnih mečeva je baš u tome što nisam iskoristio šansu. Baš kao ni protiv Novaka u prvom meču ovde. S druge strane, Siner je već bio obezbedio plasman u polufinale, mogao je da igra potpuno slobodno, dok je na meni bio veliki pritisak. Nije mi bilo lako da se izborim sa time, bio sam blizu ali nije bilo dovoljno.

Očekuje uzbudljivu završnicu u Torinu:

– I Janik ima dobre šanse za titulu, baš kao i ona dvojica koji prođu u polufinale iz druge grupe. Biće zanimljivo za gledanje, a ja ću sada na kraći odmor pa slede pripreme za 2024.

Iako bez plasmana u završnicu poslednjeg turnira u sezoni, nije razočaran.

– Zadovoljan sam jer sam godinu završio kao osmi na svetu, ali sam neke stvari mogao mnogo bolje da uradim. To je proces učenja, sledeće godine ću iskoristiti ovo iskustvo. Uostalom, ovo je moja prva cela sezona na ATP turu. U prošloj sam igrao i jedan čelindžer.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading