DUGO SE ČEKALO NA OVAJ TRENUTAK Od Federera i Nadala to niko još nije uspeo, posle 16 godina Nole i Alkaraz pišu istoriju

06:30 | 18-11-2023

Tenis 0

Najiščekivaniji trenutak na Završnom mastersu u Torinu donosi polufinalni okršaj između Novaka Đokovića, prvog reketa sveta, i mladog Španca Karlosa Alkarasa, čime se stvara prava "teniska drama" koja podseća na 2007. godinu kada su se u istoj fazi turnira sastali Rodžer Federer i Rafael Nadal

Alkaraz i Đoković
EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Alkaraz je pobedio Danila Medvedeva sa 6:4, 6:4 u meču koji mu je doneo plasman među četiri najbolja tenisera na svetu. Sa svega 20 godina i 196 dana postao je treći najmlađi igrač u istoriji koji je dostigao polufinale, iza Andreja Medvedeva i Rafaela Nadala. 

Ovaj uspeh čini ga osmim Špancem koji se plasirao među četvoricu najboljih, a sada je pred njim izazov u vidu susreta sa najboljim teniserom današnjice, Novakom Đokovićem. Njih dvojica su se do sada sastajala četiri puta, sa po dve pobede, a jedini put na betonu bilo je nedavno u finalu Sinsinatija, gde je Đoković slavio u jednom od najboljih mečeva sezone.  

KAKVA PORUKA ALKARAZA Pogledajte šta je Španac napisao na kameri pred veliki okršaj sa Novakom u polufinalu (VIDEO)

Zanimljivo je napomenuti da ovo polufinale predstavlja retku situaciju u kojoj se četvorica najboljih tenisera prema ATP listi nalaze u borbi za prestižnu titulu. 

Drugi polufinalni par čine Janik Siner i Danil Medvedev, čime je očigledno će tek po četvrti put u istoriji turnira četvorica najboljih tenisera biti u konkurenciji za šampionski pehar.  

To se poslednji put desilo 2020. godine, kada su se Đoković, Nadal, Tim i Medvedev našli u polufinalu. Prethodni mečevi u kojima su se sva četvorica najboljih borila za titulu dogodili su se 1990. (Edberg, Beker, Lendl, Agasi) i 2004. godine (Federer, Rodik, Hjuit, Safin). 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading