NOLETOV HOD PO VATRI I STAKLU Ovaj detalj može biti presudan u borbi za finale protiv Alkaraza

10:00 | 18-11-2023

Tenis 0

Delovalo je, na papiru, da je Novak Đoković izvukao lakšu grupu na završnom turniru, ali podaci pokazuju da nije tako

Novak Đoković
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Najbolji teniser sveta je na putu do polufinala morao da "hoda po vatri i staklu" i da na kraju čeka pobedu Janika Sinera protiv Holgera Runea.

Đoković je pre žreba znao da neće moći da igra u grupi sa Karlosom Alkarazom, a znao je i da će rivali moći da mu budu Janik Siner ili Danil Medvedev, Stefanos Cicipas ili Andrej Rubljov i Holger Rune ili Aleksander Zverev.

Iz sva tri "šešira" Novak je dobio lošije rangirane tenisere (Siner lošije rangiran od Medvedeva, Cicipas od Rubljova i Rune od Zvereva), ali podatak o vremenu provedenom na terenu govori da je teže bilo igrati u Zelenoj grupi.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Kada je reč o polufinalistima u Torinu, Đoković je ubedljivo najviše vremena proveo na terenu - čak 8 sati i 23 minuta.

Pošto se radi u tri meča na dva dobijena seta, jasno je da je bilo izuzetno teško.

Đoković je prvo protiv Runea proveo na terenu 3 sata i šest minuta, a onda je doživeo poraz protiv Sinera posle 3 sata i 11 minuta, a najlakši posao je imao protiv Huberta Hurkača u meču koji je takođe trajao tri seta, ali "samo" 2 sata i 6 minuta.

SPREMITE SE ZA TENISKI BLOKBASTER Evo gde možete pratiti spektakularan duel Novaka i Alkaraza u polufinalu Završnog mastersa

Posle njega se po vremenu proverenom na terenu od polufinalista nalazi Janik SIner sa 7 sati i 8 minuta, dok je dvojac iz Crvene grupe, osetno manje vremena proveo igrajući tenis.

Karlos Alkaraz je zahvaljujući nešto težem zadatku protiv Zvereva i meča koji je trajao 2 sata i 34 minuta, u tri meča skupio 5 sati i 10 minuta igre, dok je Danil Medvedev svoja tri meča završio za 4 sata i 40 minuta.

U prvom polufinalu u subotu od 14.30 časova igraće Siner i Medvedev, dok se u večernjem terminu očekuje duel Đokovića i Alkaraza. Taj meč bi trebalo da počne oko 21 čas.

Novak je na svoje mečeve potrošio 3 sata i 13 minuta više od Španca i to bi mogao da bude važan detalj.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading