RODŽER I RAFA OVO MOGU SAMO DA SANJAJU Đoković razbio Alkaraza, postavlja novi rekord, niko ne može da skine Srbina sa vrha ATP liste

14:25 | 19-11-2023

Tenis 0

Novak Đoković odbio napad Karlosa Alkaraza i produžio vladavinu na vrhu ATP liste

Novak Đoković
AP Photo/Antonio Calanni

Najbolji teniser svih vremena i trenutno prvoplasirani na ATP listi Novak Đoković nema nameru sa se skloni sa čelne pozicije. Pobedom nad Holgerom Runeom u prvoj rundi grupne faze obezbedio je sebi da godinu završi na vrhu, a eliminacija Karlosa Alkaraza nakon ubedljive partije u polufinalu Završnog mastersa donela je novu promenu - zbog tog trijumfa Novak Đoković ne može dapadne sa prvog mesta pre 29. januara 2024. godine! 

Ujedno, to znači da će Novak Đoković biti prvi nosilac na Australijan openu, ali i da će na čelu ATP liste provesti najmanje 409 nedelja! Impresivan rezultat verovatno će biti i nešto bolji, jer moramo imati u vidu da je prvi grend slem sezone Novakov omiljeni turnir iz kategorije najvećih i da je čak 10 puta osvojio trofej u Melburnu! 

Novak Đoković AP Photo/Antonio Calanni
 

KAKVE REČI Čuveni teniser pao u trans zbog Đokovića, ono što je izgovorio napravila je pravu pometnju na internetu

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Novak će priliku za popravljanje bodovnog salda imati na Junajted kupu gde će predstavljati Srbiju, možda i na nekom manjem turniru u Australiji početkom godine, ali i u finalu Završnog mastersa. Pobeda ili poraz protiv Janika Sinera neće moći danas da nam daju odgovor na pitanje da li će Novak produžiti vladavinu i posle 29. januara, ali je važno da se bodovi prikupljaju jer svaki može da bude bitan za odbijanje napada Karlosa Alkaraza, Danila Medvedeva, Janika Sinera i ostalih tenisera koji su deceniju i više mlađi od Đokovića. 

Novak Đoković AP Photo/Antonio Calanni
 

Novak Đoković će na čelu ATP liste provesti najmanje 409 nedelja i po tome će biti ubedljivo ispred svih konkurenata u istoriji tenisa. Drugoplasirani na listi je Rodžer Federer koji je na vrhu liste proveo 310 nedelja, Pit Sampras je još davno odradio 286 nedelja na vrhu liste, Ivan Lendl ih ima 270, a Džimi Konors 268. Tek šesti teniser u istoriji po ovom parametru je Rafael Nadal sa "samo" 209 nedelja - odnosno čak 200 manje od najboljeg svih vremena!

Pokušali su oni koji ne cene dovoljno Novaka Đokovića da u konkurenciju po ovom parametru ubace i nekadašnju teniserku Štefi Graf koja je na čelu WTA liste provela 377 nedelja, ali je srpski teniser preskočio i taj rekord. Ostaje im, možda, da se nadaju kako Novak neće dostići braću Boba i Majka Brajana koji su godinama dominirali u dubl konkurenciji. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading