NADAL MI JE TO PRIZNAO JOŠ DAVNO, A POGLEDAJTE NOVAKA Ana Ivanović se oglasila i prvi put progovorila o važnoj stvari koju joj je Rafa rekao

06:30 | 21-11-2023

Tenis 1

Ana Ivanović priznala je šta je posebno fascinira dok gleda uspehe Novaka Đokovića

Novak i Ana
EPA

Dok Novak Đoković dominira svetskim tenisom i iz godine u godinu piše rekorde bez namere da stane, mnogi ostaju u čudu - kako mu uspeva da tako dugo ostane na vrhu? Među onima kojima to nije jasno je i Ana Ivanović, bivša srpska teniserka, šampionka Rolan Garosa i svojevremeno najbolja igračica sveta. Kao Noletova vršnjakinja, koja je počela karijeru u istom periodu, bila je prinuđena da se posle problema sa povredama povuče u decembru 2016. godine. A, Novak je i u 37. godini nepobediv i svi sa nestrpljenjem očekuju njegovu sledeću sezonu, koju naravno dočekuje kao prvoplasirani na ATP listi. 

Da li je sa 18 godina razmišljala da će Novak ovoliko trajati? "Iskreno, nismo razmišljali da će toliko trajati. Ono što mi je stvarno fascinantno je to kako uspeva da održi telo u formi i zdravstveno. Naporan je sport, veliki je uticaj na telo, vidimo i po Rodžeru i Rafi. Sećam se da mi je Rafa 2008. rekao 'Ne znam koliko ću izdržati', a evo ga Novak, bori se. Ta činjenica da je Novak toliko jak i zdrav mi je stvarno fascinantna, svaka mu čast na tome", rekla je Ana Ivanović gostujući u podkastu "ALESTO" kod novinara Aleksandra Stojanovića. 

RAFA SE NE MIRI SA NOVAKOVOM TITULOM Đoković osvojio rekordnu titulu na Završnom mastersu, a pogledajte šta Nadal radi (VIDEO)

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Na pitanje da li se Novak promenio, u smislu da sada potpuno otvoreno pokazuje emocije, Ana je rekla da je to bio deo njegovog sazrevanja i kao čoveka i kao tenisera.

-Definitivno, svi mi sazremo i godine donesu svoje, iskustva neka. Definitivno se promenio. I on je nekako čovek, više nije dete i ono što smo bili kada smo imali 18 godina. Mislim da se svi mi konstantno menjamo - kazala je Ana.

Da li joj je bilo zabavno na US Openu, kada je "spustio slušalicu" Benu Šeltonu?

- Iskreno, svako gleda na to različito. Neki put nemam vremena da ispratim sve šta se dešava. Iskreno, kada je Ben to prvi uradio, bilo mi je 'OK, to je tinejdžerski, američki, simpatično', a smešno mi je bilo i posle kad je i Novak to uradio. Ne znam, mišljenja su podeljena - rekla je Ana diplomatski.

Novak je maestralnim nastupom na Završnom Mastersu u Torinu okončao sezonu za pamćenje i do njenog kraja nastupiće još na završnom turniru Dejvis kupa u Malagi, koji se održava ove nedelje. Nakon toga odlazi na zaslužen odmor i kratke pripreme za nove izazove - u Australiji početkom 2024. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

Komentari(1)

Loading
Vesna

21.11.2023 07:36

Zasto je uopste pitate, ko je ona i zasto bi nas njeno misljenje ingeresovalo. MA JEDNOM DA JE ČESTITALA NOVAKU.