ĐOKOVIĆ RUŠI REKORDE, A GLAVNA VEST - FEDERER Čuveni teniski stručnjak udario po zapadnim medijima: Omalovažavaju Novakov uspeh

08:05 | 21-11-2023

Tenis 2

Nikako ne mogu da se pomire sa uspehom srpskog asa.

Novak Đoković
AP Photo/Antonio Calanni

 

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je rekordni osmi trofej Završnog mastersa u karijeri.

Međutim, to nije bilo dovoljno da bude glavna teniska vest u mnogim zapadnim medijima, o čemu je Nikola Pilić govorio za "Kurir".

- Ja već od prošle godine ponavljam da je Nole GOAT i to ću ponavljati i govoriti dokle god svi to ne počnu da pričaju. Od 20 ili 21 turnira koliko Đoković igra godišnje, pet ili šest turnira igra u šestoj brzini, a kada tako igra onda nije ni bitno ko se nalazi sa druge strane. Đoković je pokazao da je još uvek iznad Alkaraza i Sinera i to pre svega zbog svoje mentalne snage i samopouzdanja. Ja stalno pričam da postoje dva rekorda koja su po mom shvatanju tenisa nedostižna, to je Nadalovih 14 titula na Rolan Garosu i Novakovih 400 sedmica na prvom mesto, koje će biti 410 do Australijen Opena. Gledam tenis 65 godina i to su rekordi za sva vremena - počinje priču teniski stručnjak za "Kurir".

Zapadni svet kao i publika gde god Novak igra ne priznaje ga kao najboljeg svih vremena, ali im posle meča sa Sinerom nije preostalo ništa drugo nego da se poklone najvećem.

- Zapadna štampa omalovažava svaki Novakov uspeh i ne žele da prihvate da je on GOAT, a to je već gotova priča. Danas mi je stigao nemački magazin i na naslovnoj strani se nalazi Federer u smokingu. Šta će Federer dan posle turnira u Torinu na naslovnoj strani? Uz dužno poštovanje za sve što je uradio on je već godinu dana u zasluženoj penziji. To je to njihovo omalovažavanje, ali džabe, Novak je pobedio i rekao im "arrivederci" momci - kaže Pilić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

Komentari(2)

Loading
Vesna

21.11.2023 09:18

I kod nas je slicno, stalno Ceca Karleusa pa i Cecina deca, pa onda ona polugola vesela udovica sto je sa Juricem u semi...

Momo

21.11.2023 14:57

Moze Novak da obara razne numericke rekorde ali nikad nece biti najveci teniser. Njegov nemastoviti stil, vracanje loptice do besvesti, bez ikakvih bravura nikog ne fascinira van Srbije. Federer je bog za tenis, svaki poen, svaki udarac genijalan.