SRAMOTAN NAPAD NA SRPSKE TENISERE Teniski savez tzv. Kosova žestoko zapretio Novaku i ostalim reprezentativcima zbog pesme "Veseli se srpski rode"

18:20 | 24-11-2023

Tenis 0

Teniski savez nepostojeće države Kosovo reagovao zbog pesme uz koju je srpski tim zaigrao na Dejvis kupu u Malagi

Novak Đoković
EPA

- Neverovatno je da takve provokacije nacionalnističkim pesmama se dešavaju na velikim sportskim događajima, posebno u Dejvis kupu koji je zapravo Svetsko prvenstvo u tenisu. Zato je ITF kao organizator takmičenja odgovoran za ovakvu provokaciju države Kosovo - navodi se u saopštenju Teniskog saveza tzv. Kosova. 

O NOVAKOVOJ REAKCIJI SVI BRUJE Đoković zapušio usta beozbraznim navijačima, komentari Britanaca na račun Srbina podigli teniski svet na noge

Dalje se navodi da će u koordinaciji sa državnim institucijama podneti i zvaničnu žalbu Međunarodnoj teniskoj federaciji (ITF), Međunarodnom olimpijskom komintetu (MOK) i drugim relevantnim institucijama. Dodaje se i da ovo nije prvi "prestup" (!?) najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića uz podsećanje da je u maju na Rolan Garosu na kameri napisao "Kosovo je srce Srbije", dok se takođe oglašavao i povodom sukoba u Banjskoj 24. septembra. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Prethodno su brojni Albanci na društvenim mrežama napali srpski tim zbog pomenute pesme "Veseli se srpski rode", dok su slične reakcije stizale i iz Crne Gore, Austrije...

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading