Ima nešto u tom što me neće

07:25 | 26-11-2023

Tenis 0

"Nije se dalo ni ovaj put", rekao je selektor Viktor Troicki na konferenciji za medije posle poraza u polufinalu od Italije. I zaista je našim teniserima nedostajalo i malo sreće. Kada je Novak Đoković došao do tri vezane meč lopte, da li je iko pomislio da se Srbija neće boriti za "salataru". Verovatno ni sam Janik Siner nije verovao da može da napravi preokret

Novak Đoković
EPA/DANIEL PEREZ

Program u dvorani Hose Marija Karpenja počeo je u podne. Probudio sam se u devet kako bi nešto ranije tamo stigao i napravio priču sa srpskim navijačima. Do hale mi treba oko pola sata autobusom. Cena karte je 1,40 evra, linija broj 7 ide prilično često i nije velika gužva.

U glavi imam nekoliko scenarija. Znao sam da će biti teže nego protiv Velike Britanije i da me čeka dug dan.

Već po dolasku u centar zbivanja, video sam nekolicinu naših navijača u fan zoni gde se mogu kupiti brojni suveniri, ali i prezalogajiti, te osvežiti se hladnim pivom koje dobro dođe kada je temperatura oko 20 stepeni i kada znam da je u Srbiji sneg već počeo da pravi probleme. Sendviči su ukusni, ali i skupi, pa tako recimo jedan topli sendvič sa šunkom i kačkavaljom košta pet evra.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Naši navijači se lako prepoznaju. Nema te grupe, a da bar jedan nije obavijen trobojkom ili da ne nosi šajkaču, a i prilično su glasni. Većina ih je došla sa severa Srbije, a bilo je i onih Banjaluke. Svi optimistični i niko ne sumnja u ulazak u finale.

Ispred hale se ori "Srbija, Srbija", kao i pesma posvećena Novaku Đokoviću "U srcu mome živiš samo ti".

Kako se bliži početak meča između Miomira Kecmanovića i Lorenca Musetija, tako uzbuđenje raste. Kapacitet hale je 11.300 mesta i tribine su popunjene skoro do poslednjeg mesta. Neuporedivo je više Italijana, ali i malobrojna naša družina svim srcem se trudi da da snagu srpskim teniserima.

Kecmanović je odlično krenuo, pa stao. Suviše je često napadao Lorencov bekhend kada je kretao na mrežu i to ga je koštalo gubitka prvog seta. Priznajem da sam tada na semaforu već video Italija - Srbija 1:0. Srećom, Miomir me je ubrzo demantovao i dosta lako preokrenuo, te je Srbija došla na korak od finala.

Završni udarac da zada Italijanima namenjen je Novaku, baš ono što smo i priželjkivali. Rival Janik Siner koji je u odličnoj formi. Ipak, u Đokovićevu pobedu uopšte ne sumnjam. Međutim, ispostaviće se da sam loš prognozer. Prvo me je demantovao Kecmanović, a onda i Novak.

Nisam imao tu čast da mnogo mečeva gledam iz Đokovićeve lože, ali nekako gotovo po pravilu kada je to slučaj, odigra bar jedan užasan set. Kada je izgubio prvi set sa 6:2, kroz glavu mi je prošao odlučujući deo igre sa Srbija opena protiv Andreja Rubljova kada nije osvojio ni gem. Pomislio sam da li je moguće da se uvek "raspadne" kada ga ja uživo gledam.

Nisam očajavao, i dalje sam bio ubeđen da će preokrenuti. Nebrojano puta se našao u ovakvim situacijama i dolazi do trijumfa. U šali poslah kolegi poruku da ga je ovo Đoković samo častio, što mu je Siner pomogao da se plasira u polufinale Torina.

I sve je išlo ka tome da će nas Novak odvesti u finale. Ubedljivo dobijen drugi set, kontrola u trećem i tri vezane meč lopte, a onda kolaps. Na prste jedne ruke se mogu nabrojiti dueli u kojima je Đoković imao sve u svojim rukama, a potom ipak pognute glave napuštao teren. 

Bio je potpuno slomljen posle poraza i psihički nije imao snage za dubl. 

Đokovićeva želja za igranjem za reprezentaciju je ogromna, ali često baš u njoj izgori. Zato mu porazi kada igra za Srbiju posebno teško padaju. 

Jednostavno, ni ovoga puta mu se nekako nije dalo...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading