Ah, to smo mogli biti mi...

07:30 | 27-11-2023

Tenis 0

Drugačije smo svi u Srbiji zamišljali nedelju, 26. novembar. Jedna loptica delila nas je od "salatare" i skakanja iz padobrana.

Dejvis kup
AP Photo/Manu Fernandez

Nedelja mi je oduvek bila omiljeni dan, sinonim za hobi, odmaranje, uživanje... Priželjkivao sam da mi ova poslednja u novembru, zauzme posebno mesto u srcu. Moj prvi službeni put, sjajan grad kakav je Malaga i finale Dejvis kupa. Kada je Novak Đoković imao tri meč lopte u polufinalu protiv Janika Sinera, već sam video naše tenisere kako drže trofej u rukama.

Ipak, nije nam se dalo i u finale je prošla Italija.

Oduvek su mi teško padali Novakovi porazi i obično posle njih budem ljut na ceo svet, ma koliko govorio kako se tobože nisam iznervirao, jer je on svakako najbolji. Ovoga puta nisam bio ljut, već razočaran. Videlo se koliko je našim igračima stalo do ovog turnira i bili smo tako blizu, ali onda je sport, odnosno život pokazao kako zna da bude surov.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Nevoljno sam otišao do hale da ispratim finale između Italije i Australije. Bila je to so na živu ranu. Umesto Novaka i ekipe gledao sam Janika Sinera koji vodi svoj tim do pobede.

Mateo Arnaldi je posle velike borbe savladao Alekseja Popirina, a Janik Siner deklasirao je Aleksa de Minora i Italija je postala prvak sveta.

Slušajući himnu Italije, imao sam utisak da slušam "Bože pravde" i tek tada sam postao svestan šta se zapravo dogodilo. 

Novak Đoković EPA/DANIEL PEREZ
 

 

Umesto snimanja slavlja naših tenisera i navijača, pravljenja zanimljivih priča, ostaje gorak ukus iz kog proizilazi pitanje da li ćemo ikada više biti ovako blizu osvajanju titule?

Tako je spuštena zavesa na Dejvis kup 2023. godine i na moju avanturu. Italijani se raduju i slave, a Srbi tuguju, jer i te kako imaju za čim da žale.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

 

Komentari(0)

Loading