SPREMA SE TENISKA REVOLUCIJA Za sve su krivi Arapi i njihov novac, šta će na ovo reći Novak?

10:19 | 27-11-2023

Tenis 0

Sve su jače glasine da se sprema revolucija u svetu tenisa...

Novak Đoković
Tanjug/Ap

Poslednje spekulacije stigle su sa Tenis Čenela, od poznatog američkog novinara Džona Verthajma, koji je otvorio debatu na osnovu informacija koje su se mogle čuti u pojedinim teniskim krugovima proteklih nedelja.

Naime, iza svega bi mogla da stoji Saudijska Arabija koja je preko svog Javnog investicionog fonda već napravila značajan proboj u mnoge sportove – pre svega u fudbalu, boksu, golfu, pa i Formuli 1.

Ove nedelje imaćemo u Džedi Nekst Gen finale, osmorice najboljih mladih igrača, ali to ne zadovoljava ozbiljne apetite investitora iz Saudijske Arabije.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Otuda, pojavile su se spekulacije o mogućem formiranju Super Tura, koji bi uneo neviđenu revoluciju u svetu tenisa.

NE MOŽE MU NIKO NIŠTA Poleda na ATP listu mnoge boli, kad ovo vide zaboleće ih glava zbog Novaka

Naime četiri grend slema, Australijan open, Rolan Garos, Vimbldon i US Open, mogli bi da čine centralno mesto i da zajedničkim snagama otkupe preostalih devet turnira Serije 1.000 kojoj bi pridodali i deseti koji se planira od strane ATP, čiji bi domaćin bila Saudijska Arabija.

Time bi se dobio snažan ciklus od 14 jakih takmičenja i takva "Superliga turnira" definitivno bi predstavljala veliki udarac za ATP i WTA kojim bi bilo ostavljeno da rukovode turnirima Serija 500 i 250.

Naravno, ostavlja se mogućnost da se ova spekulacija pojavila i kao neki vid pritiska na ATP i WTA da prihvate ulaganja iz Saudijske Arabije, čemu se i dalje mnogi u tenisu snažno protive.

U svakom slučaju, biće jako interesantno videti u kom smeru će se sve razvijati, posle najava da su u ATP već spremni da uvedu i taj dodatni deseti masters, ili da dozvole investitoru iz Saudijske Arabije da otkupi licencu nekog od postojećih turnira Serije 1.000 (Majami?).

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading