OVO JE NOVAKOVA "AHILOVA PETA" Otkrivena bolna tačka Đokovića, teniski svet bruji o ovome

16:01 | 27-11-2023

Tenis 0

Svi znamo da je Novak Đoković najbolji teniser svih vremena, ali ipak i Nole ima jednu slabu tačku...

Novak Đoković
EPA/DANIEL PEREZ

Njegova Ahilova peta je samo pokazatelj da je na kraju dana samo čovek. Đoković je protiv Janika Sinera u polufinalu Dejvis kupa doživeo jedan od najbolnijih poraza u karijeri. 

Retko mu se dešavalo da gubi meč nakon što bi stigao do meč lopte, a verovatno nikada pre nije propustio da realizuje tri meč lopte u nizu. 

Ipak, i Novak je samo čovek, pa je tako prekinuta njegova dominacija u Dejvis kupu koja je brojala 21 pobedu i 12 godina bez poraza u dresu Srbije u ovom takmičenju. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

PROGLASIĆE NOVU ERU TENISA Stručnjak otkrio: Spremaju pakleni plan za Novaka, Đoković ima jedan hendikep

Teško je i setiti se kada je poslednji put izgubio, a oni koji malo bolje pamte mogu da se prisete da je predao meč Huanu Martinu del Potru. 

Ipak, Đoković nije toliko dominantan u dresu Srbije, pa tako u karijeri nikada nije pod nacionalnom zastavom  pobedio igrača iz Top 5 na svetu.

Na Olimpijskim igrama i u Dejvis kupu ima skor od 0-7, što je verovatno jedina statistika u kojoj je ovako loš.

Prvi poraz je pretrpeo od Rodžera Federa u Dejvis kupu 2006. godine, a onda dve godine kasnije i od Nikolaja Davidenka dve godine kasnije. Rafael Nadal ga je savladao na Olimpijskim igrama iste godine, a onda godinu dana kasnije i u Dejvis kupu.

Endi Mari ga je dobio u Londonu na Olimpijskim igrama 2012. godine, a Aleksander Zverev u Tokiju. Sada je bolji od njega bio i Siner.

Svi ovi igrači su u tom trenutku bili u Top 5 na planeti. Ipak, na ATP kupu je u dresu Srbije Novak savladao Rafaela Nadala i Danila Medvedeva koji su u tom trenutku bili u Top 5 na svetu i tako doneo Srbiji istorijsku titulu. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading