NIŠTA OD SUSPENZIJE ZA NOVAKA Oglasio se ključni čovek i objasnio sve, Đoković ponovo zapušio usta "hejterima"

17:21 | 27-11-2023

Tenis 0

Velika bura se digla poslednjih dana oko Novaka Đokovića i njegove izjave nakon meča sa Kameronom Norijem u Dejvis kupu, gde je istakao da se anti-doping komisija ponela neprofesionalno i da je narušila njegov mir uoči meča sa 18. teniserom sveta

Novak Đoković
Tanjug/Ap

– Uvek sam podržavao da se testiram ja ili bilo ko, ali ne pred meč. Šta će to promeniti? Biću tu, kad se završi meč testirajte me. Meni predstoji vađenje krvi. Nadam se da će promeniti odluku – rekao je Đoković posle meča sa Britancem.

Nakon toga se Novak našao na udaru hejtera i njegovih protivnika, koji samo čekaju priliku da napakoste najboljem u istoriji. Ovaj put, kao razlog su naveli to da je Nole jedan deo doping testa uradio pre, a jedan nakon meča. 

– Imamo pravilo kontrole pre i posle takmičenja. Odbio je test pre takmičenja. Ako antidoping telo radi svoj posao, gospodin Đoković mora da bude suspendovan. Odbio je test pre takmičenja, uradio je jedan posle. U biciklizmu, podvrgavate se testu, ako odbijete, test je pozitivan. Ako ste pozitivni na testu, kažnjeni ste. Nemate pravo da odbijete testiranje, to je pravilo – rekao je bivši francuski biciklista Mark Madio, gostujući na "RMC" radiju. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Novak Đoković EPA

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

OVO JE NOVAKOVA "AHILOVA PETA" Otkrivena bolna tačka Đokovića, teniski svet bruji o ovome

U Noletovu odbranu su stale neke teniske zvezde, između ostalih i Marion Bartoli, a ono što je najbitnije za navijače prvog tenisera sveta je to što nikakve suspenzije neće biti.

Povodom čitave situacije se oglasio i portparol Jedinice za integritet tenisa, koji je objasnio proceduru.

– Zahvaljujući formatu timskog takmičenja, uključujući i Dejvis kup, timovi mogu biti informisani da su izabrani za testiranje pre starta mečeva i da mogu da obezbede uzorke kada su spremni. Od momenta obaveštavanja i davanja uzorka, oni su motreni od strane člana anti-doping tima – rekao je on. 

Podsetimo, Srbija na kraju ipak nije stigla do titule u Dejvis kupu, pošto je naša selekcija zaustavljena od Italije u polufinalu, a kasnije su Azuri rutinski savladali Australijance i po drugi put u istoriji stigli do prestižnog pehara. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading