NE BRANI BODOVE DO FEBRUARA... Legendarni amerčki teniser vidi Alkaraza kao veliku opasnost za Novaka

07:00 | 28-11-2023

Tenis 0

Biće to opaka borba za prvo mesto na svetu

Karlos Alkaraz
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Bivši najbolji teniser sveta Endi Rodik smatra da će Karlos Alkaraz imati veliku prilikom da se početkom naredne godine vrati na prvo mesto na svetu. 

Đoković je u finišu sezone uvećao prednost u odnosu na Španca, koji je ove godine propustio Australijan open, pa će u januaru imati priliku za novih 2.000 ATP bodova, dok Novak brani titulu. 

Rodik je prokomentarisao završnicu sezone u kojoj je Alkaraz poražen od Đokovića u polufinalu Završnog mastersa u Torinu. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

UZEO SAM MU SLUŠALICE I ČUO Teniski stručnjak otkrio koju je pesmu Nole slušao pred meč, Đokovićev izbor će mnoge iznenaditi

- Nije bila baš najbolja podloga za Alkaraza, ali je format bio dobar. Imao je niz od tri poraza. Nakon što je izgubio prvi meč u Torinu, vratio se sa dve pobede - rekao je Rodik.

Alkaraz je tokom sezone upravo zbog fenomenalnog Đokovića osvojio „samo“ Vimbldon od grend slemova.

- Da ste mu na početku godine rekli: ’Slušaj, osvojićeš Vimbldon’, mislim da bi on to prihvatio, čak i da nije čuo ostalo. Bilo je nekih oscilacija pred kraj godine, možda je naučio neke lekcije na Rolan Garosu što se tiče fizičke spreme, ali generalno je ovo bila odlična sezona za njega.

Do februara Španac ne brani niti jedan ATP poen, tako da će opet napasti svetski tron.

- Ljudi zaboravljaju da ove sezone nije igrao Australijan open zbog povrede, tako da nema bodova za odbranu do februara. Podloga u Australiji mu odgovara, posebno ako dole bude toplo. Radoznao sam da vidim kako će se ponašati teška loptica posle njegovih udaraca - zaključio je Rodik.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading