KAKAV NADAL, KAKAV ALKARAZ Španac zagrmeo: Novak je vanzemaljac, samo da pusti korenje!

06:30 | 30-11-2023

Tenis 2

Njegov dolazak je promocija za Kosta del Sol. Razgovarao sam s njim, mnogo nam pomaže to što je ovde, kaže političar Huanma Moreno

Novak Đoković u Marbelji
Profimedia

 

S najvećom zaradom u istoriji od turnira - u dolar 180.643.353 - Novak Đoković je, jelte, mogao da bira gde će da živi, pored Beograda naravno, po napuštanju Monte Karla. Otišao je u Marbelju, na Obalu sunca (Costa del Sol)...

Novak i Jelena Đoković Profimedia
 

Taj izbor teniskog kralja obradovao je koliko njega samog toliko i tamošnju zajednicu, tvrdi Huanma Moreno, predsednik španske autonomne oblasti Andaluzija.

Huanma Moreno EPA/Jose Manuel Vidal
 

Među najlepšim mestima na svetu

Novak je nedavno po dolasku u Malagu na finalni turnir Dejvis kupa pričao šta ga je navelo da kupi vilu u Marbelji.

- Jedno od najlepših mesta na svetu. Sviđa mi se to što imate sunce tokom cele godine, za tenisera ne postoji mnogo boljih mesta s takvim vremenom u Evropi. U svim godišnjim dobima možete da igrate na otvorenom, što je važno jer prvi turniri u sezoni počinju u leto na otvorenom u Australiji.
Tu se nije zaustavio u hvalospevima:
- Hrana je odlična, ljudi su veoma ljubazni, energija je drugačija od ostatka Španije. Afrika je tu, Atlantski okean takođe veoma blizu, tako da Andaluzija nudi mnogo stvari u pogledu kulture i načina života.

- Mnogo nam pomaže to što Đoković ima prebivalište u Marbelji. To je promocija za Kosta del Sol i za Malagu. On priča o boravku u Marbelji, tamo trenira... Kad sreće ljude uvek je druželjubiv, srdačan i fotografiše se. Razgovarao sam s njim nekoliko puta i nadam se da će pustiti korenje u Marbelji, za mene bi to bila odlična vest. Ovde se živi veoma dobro, a Malaga je takođe grad s najvišim kvalitetom života prema časopisu „Forbs“ - istakao je Moreno za „Marku“.

Vila od 10 miliona evra

Đoković je početkom pandemije s porodicom boravio u vili koju je iznajmljivao, a kako mu se mnogo svidela, kupio ju je za, kako su navodili španski mediji, 10 miliona evra. Radi se o velelepnom objektu u mediteranskom stilu koji se prostire na 1.000 kvadratnih metara i poseduje devet soba, osam kupatila, teretanu, prostorije za zabavu, bioskopsku salu, bazen, veliku baštu, naravno teniski teren... Pogled puca na more.
U blizini je teniski klub „Puente Romano“, gde teniski kralj trenira kad boravi u Marbelji.

Španski političar, pod čijim je vođstvom (od 2019) Andaluzija postala jedna od svetskih prestonica sporta, pričao je i o Đokovićevom podvigu da sa 36 godina osvoji tri od četiri grend slema u sezoni.

Novak Đoković u Marbelji Profimedia
 

- To je izuzetno. Ima izvanrednu elastičnost i građu u svojim godinama. Dobro bira turnire. Za današnje vreme je vanzemaljac. Igrači 16 godina mlađi od njega ne mogu redovno da ga pobeđuju. Uveren sam da će to oboriti mnoge rekorde za koje će biti potrebne decenije da se dostignu. Mislim da će Đoković ostati na ovom nivou još nekoliko godina, osim ako se ne povredi - naglasio je 53-godišnji predsednik Narodne partije Andaluzije.

Tagovi:

Komentari(2)

Loading
Zoran Males

30.11.2023 12:42

pozdrav Noletu od Sonje i Zorana

Cane

02.12.2023 21:16

Treba prestati sa velicanjem Novaka. Doping mu curi iz usiju. Treba da se odmah povuce dok ga totalno ne raskrinkaju. To je uradila Bartoli posle GS jer je znala da ce posle toga nadrljati.