ZAŠTO SE O OVOME ĆUTI??? Novaka optužuju za doping, a pogledajte šta rade Nadal i Alkaraz

15:35 | 30-11-2023

Tenis 0

Ponovo su na delu dvostruku aršini

Nadal
EPA/Shutterstock/Twitter/printscreen

Iako je teniska sezona završena, Novak Đoković je tema broj jedan. Ovoga puta ne zbog neke titule ili spektakularnog poena, već zbog doping afere u koju su ga bez razloga umešali.

Pred četvrtfinalni okršaj protiv Kamerona Norija u Dejvis kupu, zatekla ga je odluka da mora da se podvrgne doping testiranju. Nije se to dopalo najboljem teniseru svih vremena, pa je zbog toga nakon pobede nad Britancem digao glas. Mnogi su to iskoristili kao povod da ga ponovo besramno napadnu. Ponovo su dežurni kritičari išli toliko daleko i optužili ga čak da koristi nedozvoljena sredstva!

Novak Đoković Tanjug/Ap
 

 

Podigla se velika prašina i ponovo našeg asa razapinju brojni inostrani mediji. Zanimljivo da su svi oni koji sada napadaju Novaka, branili ili su se držali po strani, kada se sumnjalo da se Rafael Nadal dopinguje.

 

 

Nedavno se u javnosti pojavio dokument iz sada već davne 2009. godine koji dokazuje da je Rafa koristio nedozvoljene supstance, koje su mu pripisane radi lečenja.

Tada je Španac dobio medicinsku dozvolu da može da koristi zabranjenu supstancu betametazon u cilju lečenja, pošto druge metode nisu dale rezultate. Ipak, do dan danas nikome ovo nije zasmetalo.

Slično je prošao i Karlos Alkaraz nakon finala Sinsinatija u kojem je izgubio upravo od Novaka.

Novak Đoković napravio je čudesan preokret u finalu Sinsinatija, koje je trajalo skoro četiri sata i tokom kojeg je prolazio kroz veliku krizu. U toku drugog seta, kada se činilo da mu meč izmiče kontroli, Nole je imao ogromne tegobe, za koje mnogi tvrde da su bile posledica toplotnog udara.

Dozivao je tada Đoković svoje saradnike u boksu, tražio da mu dodaju kreatin, "mućkali" su mu njegov napitak i učinili sve što mogu da mu pomognu da stane na noge. I zajedno su uspeli, kao i mnogo puta, pa je Đoković uspeo da se potpuno povrati i da najpre izjednači u setovima, a onda i da ostvari pobedu za pamćenje. 

Posle svega, oni koji koriste priliku da kritikuju Novaka nisu propustili da primete kako je i ovog puta Đoković dobio "tajni napitak" od svojih saradnika. I ponovo su po društvenim mrežama pisali da sumnjaju da li je uradio sve po pravilima, da li se koristio nečim nedozvoljenim... A, nije, što je već "hiljadu" puta ispričana priča.

 

 

Istovremeno, Novakovim "hejterima" promaklo je to da je i Karlos Alkaraz takođe u toku meča dobio od svojih saradnika piće u flaši. Onaj ko hoće da bude zlonameran, mogao bi i zbog ovog snimka da se iščuđava, da dovodi u pitanje da li je to možda doping i da maliciozno zapitkuje šta se zaista nalazi u flašici.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

Komentari(0)

Loading