KO SE MAČA LATI, OD MAČA I GINE Novakovo samouništenje koje ga je koštalo savršene sezone

07:00 | 01-12-2023

Tenis 0

I Đoković je ipak samo čovek

Novak Đoković
Tanjug/Ap

Spuštena je zavesa na tenisku sezonu i vreme je da se podvuče crta. Ponovo smo prisustvovali apsolutnoj dominaciji Novaka Đokovića, rodila su se, tačnije rađaju se nova rivalstva, Rafael Nadal je saopštio da mu je naredna godina poslednja...

Novak je osvojio sedam titula, od toga tri grend slema, premašio cifru od 400 nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste, stavio tačku na debatu ko je najveći ikada i opet postoji ono prokleto ali. Toliko nas je Đoković razmazio, podigao lestvicu (pre)visoko da nikada nismo zadovoljni. Ostaje žal za dva meča, ne zbog poraza samih po sebi, već zbog načina na koji ih je izgubio. U oba ta duela Novak je bio bolji, imao ih u svojim rukama, nije bio nadigran, ali je teren ipak napuštao pognute glave. E, to je ono što boli njega i njegove navijače.

Naravno, reč je o finalu Vimbldona i Dejvis kupu.

Često Đoković kaže kako je on sam sebi najveći protivnik, što se videlo baš u pomenutim duelima. 

Na Vimbldonu ga je pobedio Karlos Alkaraz, a u polufinalu Dejvis kupa Janik Siner. Protiv Španca je dobio prvi set sa 6:1, a onda u taj-brejku drugog seta, dva bekhenda u čistoj razmeni promašio. Da je poveo sa 2:0, teško da bi se Karlitos vratio. 

Drugi prelomni trenutak meča dogodio se na startu petog seta, kada je na brejk loptu forhend drajv-volej smestio u mrežu. 

 

 

Protiv Sinera je odigrao verovatno i najlošiji set u sezoni i izgubio ga sa 6:2. Međutim, u nastavku je zaigrao neupredivo bolje i došao na korak od trijumfa koji bi Srbiju odveo u finale Dejvis kupa. Propustio je tri vezane meč lopte! Jeste Italijan pogodio sva tri prva servisa, ali je kod dve od tri meč lopte Novak imao ogromnu šansu. Na prvoj je posle duže razmene slajs poslao u aut, dok je kod treće odigrao dosta slab bekhend pasing-šot i Janik je to kaznio.

Novak Đoković EPA/DANIEL PEREZ
 

 

Onako kako je Novak "krao" pobede rivalima, tako su sada "ukrali" njemu. Nebrojano puta je on bio taj koji se nalazio na ivici provalije, da bi onda uspevao da napravi čudesan preokret i trijumfuje.

Zamislite sada koliko je Đoković nivo iznad svih, kada za ovakvu sezonu ne može da kaže da je savršena...

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading