KORAK PO KORAK Kažeš Novak, a misliš Hamad - rađa se novi Đoković

08:32 | 01-12-2023

Tenis 0

Hamad Međedović gazi

Hamad Međedović
EPA

Dobio je Hamad Međedović šansu da protiv svojih vršnjaka na turniru "Next Gen" u Džedi pokaže koliko ume i tu šansu koristi na pravi način.

Srpski teniser je nakon dva velika iznenađenja i pobeda nad Aleksom Mikelsenom i Lukom Van Ašem, noćas došao do trećeg trijumfa u grupi. Momak iz Novog Pazara savladao je Abdelaha Šelbajha sa 3:1 i tako overio plasman u polufinale. 

Teniser iz Jordana, koji je dobio specijalnu pozivnicu za turnir u Džedi, bio je ravnopravan rival srpskom asu samo u prvom setu koji je dobio. Usledio je furiozan odgovor Hamada Međedovića koji je u nastavku počistio Šelbajha i kao neporažen zakazao polufinalni meč sa Dominikom Štrikerom u petak od 19 časova. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Potvrdio je Međedović da će naredne sezone imati šta da kaže na ATP turu i da je pitanje vremena kada će se probiti u "TOP 100" na svetu. 

U polufinalu ga čeka najveći izazov do sada budući da će mu rival biti prvi favorit za titulu u Džedi. Švajcarac je godinu dana stariji od Međedovića, a pažnju teniske javnosti privukao je nakon trijumfa nad Stefanosom Cicipasom na Ju-Es openu ove sezone. 

Hamad polako ali sigurno pokazuje svoj veliki potencijal... Mnogi kažu da je baš on naslednik Novaka Đokovića.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

Komentari(0)

Loading