KIRJOS HTEO DA IZVRŠI SAMOUBISTVO Potresna ispovest Australijanca, spasao ga čuveni teniser

16:03 | 01-12-2023

Tenis 0

Nik otkrio malo poznate detalje

Nik Kirjos
EPA

Australijski teniser Nik Kirjos zahvalio se Endiju Mareju što mu je pomogao tokom borbe sa psihičkim problemima.

Australijanac je poslednjih godina redovno pričao o svojoj borbi sa mentalnim poteškoćama uključujući i mislima o samoubistvu i vremenu koje je proveo u psihijatrijskoj bolnici u Londonu nakon što je ispao sa Vimbldona 2019. godine.

U emisiji kod Pirsa Morgana, Kirjos je pomenuo situaciju koja se dogodila tokom jednog treninga sa britanskim teniserom.

- Endi me je uvek podržavao. Čim sam došao na turnire, nekako je video da sa mnom treba raditi i uzeo me je pod svoje. Onda je kasnije tokom moje karijere shvatio da ja mislim da niko ne može da me trenira ili da sam na svom putu, ali uvek je bio neko ko je pazio na mene - rekao je Kirjos, pa nastavio:

- Video je to (samopovređivanje) i pitao je: ‘Šta ti je to na ruci?’ Bilo je prilično loše u toj fazi. Endi je pokušavao da me posavetuje, ali ja sam se tada toliko zaglavio da nisam slušao. Mnogo sam mu zahvalan.

Kako je objavio „Tajms“, Marej je obavestio Kirjosovog menadžera Džona Morisa o tome šta je video.

- Mislim da je to sve bilo godinu i po ili dve godine potpunog povređivanja. Bilo je prilično mračno da budem iskren. Mrzeo sam sebe. Mrzeo sam da se budim i da budem Nik Kirjos.

On se posle toga oporavio, zaigrao je bolje i prošle godine stigao do finala Vimbldona.

- Mislim da sam mnogima pomogao kada sam otvoreno o tome pričao i objavio na društvenim mrežama. Skoro da sam bio svetionik za ljude koji se muče. Kada se osećaju kao da idu ka piću, drogi i ostalom, oni se otvore i znaju da razumem - rekao je Kirjos.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading