DA LI NOVAK TREBA DA BRINE? Šta Nadalov povratak znači za Đokovića

06:00 | 02-12-2023

Tenis 0

Može li Španac da bude na nivou na kom je bio?

Nadal i Đoković
EPA-EFE/YOAN VALAT

Španski teniser i nekadašnji broj jedan, Rafael Nadal, vraća se takmičarskom tenisu posle godinu dana pauze.

"Bik s Majorke" po prvi put će se na terenu naći na turniru u Brizbejnu koji počinje 31. decembra i traje do 7. januara i služi kao svojevrsno zagrevanje za Australijan open.

Još uvek nije poznato hoće li se Španac naći na prvom grend slemu u sezoni, ali je jasno da želi da se vrati takmičarskim mečevima i zaigra nakon ozbiljnih povreda.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Naravno, veliko je pitanje da li će Rafa biti u stanju da pruža igre kao kada je bio na vrhuncu. Iz ove perspektive to deluje kao nemoguća misija, ali ne bi bio prvi put da nas jedan od najboljih tenisera svih vremena demantuje.

Nedavno je priznao da je Novak Đoković GOAT i da neće moći nadmaši njegov rekord po broju grend slem titula, iako ih Srbin ima "samo" dve više.

Đoković, Federer i Nadal EPA-EFE/ANDY RAIN
 

 

Nadal će igrati sve dok bude uživao na terenu i dok mu takva igra bude donosila kakve-takve rezultate. Iako je gotovo nemoguže očekivati da ponovo bude na svom vrhuncu, njegovih 70, 80% bilo bi dovoljno za većinu tenisera. Ali, Novaka to ne bi smelo da plaši.

Nema dileme da će španski teniser najopasniji biti na šljaci i da će učiniti sve da na Rolan Garosu i Olimpijskim igrama u Parizu pokaže ono najbolje od sebe. Tu ga se posebno treba plašiti. Rodžer Federer je na neslavan način završio karijeru (izgubio od Huberta Hurkača 6:3, 7:5, 6:0 u četvrtfinalu Vimbldona) i sigurno da Rafa ne želi takav kraj.

Glavni Novakov cilj naredne godine biće napad na olimpijsko zlato, a upravo tu bi Nadal mogao da mu bude najveća pretnja.

Dakle, Đokovićev rekord po broju grend slem titula ne bi smeo da bude ugrožen, ali ako je neko u stanju da mu pomrsi račune, onda je to svakako Nadal.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading