ĐOKOVIĆ JOŠ NIJE REKAO POSLEDNJU REČ Slavni stručnjak otpisao Nadala, a rečima o Novaku podelio javnost

19:42 | 01-12-2023

Tenis 0

Novak je ipak klasa iznad

Đoković, Federer i Nadal
EPA-EFE/ANDY RAIN

Rik Maći (68), nekadašanji trener sestara Vilijams, smatra da je vreme Rafaela Nadala prošlo i da će Novak Đoković nastaviti svoju dominaciju.

- O svemu prvo sudim na osnovu utiska koji imam, a onda na osnovu brojeva. Brojevi ne lažu, a ne lažu ni moje oči, jer već dugo radim ovo. Ništa protiv Federera i Nadala, oni su veliki šampioni i blizu su, ali Novak se odvojio. Jesam li spreman da proglasim Novaka za najvećeg u istoriji? Apsolutno - rekao je Maći.

Novak je u godini za nama pomerio granice, osvojio još tri grend slema trofeja i deluje da će ih biti još.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Odvojio se u odnosu na sve i još nije gotov. Najviše od svega me impresionira što je i dalje jednako gladan uspeha. Pobediti ga na tri dobijena seta je vraški težak zadatak za sve. Godine su broj, stvar je u tome kako se osećaš i kako se brineš o svom telu.

Nadal će se vratiti na teren početkom januara, ali Maći smatra da više neće osvajati najveće trofeje.

- Malo je izgubio na mobilnosti i protivnici se ne plaše kada vide da si ranjiv. Kada znaju da imaju šansu, to je potpuno druga stvar, čak i na šljaci. Rafa ima skor 112-3 na Rolan Garosu, mečevi su bivali gotovi i pre nego što bi počinjali. Sada nije tako. Želim Rafi sve najbolje, ali nije na istom nivou kao pre, mislim da neće biti kandidat za slemove. Može da bude konkurentan, težak rival za sve na šljaci, ali zavisi od njegovog zdravlja - zaključuje Maći.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading