KARLOS NEMA DOVOLJNO ISKUSTVA DA KAŽE NE "Alkaraz ne može da ostvaruje velike rezultate kao Đoković"

17:47 | 03-12-2023

Tenis 0

"Nerealno da se tri Majkla Džordana rode u istoj generaciji, a baš to se desilo u tenisu. Jednostavno, nemam objašnjenje za to" rekao je Španac misleći na "veliku trojku" kojoj Alkaraz ne može da parira.

Alkaraz i Đoković
AP Photo/Aaron Doster

Bivši španski teniser Felisijano Lopezpričao je o Karlosu Alkarazu istakavši da je nerealno porediti ga sa "velikom trojkom".

-Ima samo 20 godina i već je osvojio dva Grend slema i bio broj 1. On je jedan od tenisera kakvi se retko rađaju. Svi ga porede sa velikom trojkom, ne shvatajući koliko je mnogo to što su oni uradili, Šta će se desiti ako Alkaras osvoji 15 Grend slemova, da li će to biti malo. Karlos je neverovatno talentovan, a šta su bili Mekinro, Beker, Lendl, Agasi, Sampras, Lejver… Treba biti pedagog i reći da je nerealno da se tri Majkla Džordana rode u istoj generaciji, a baš to se desilo u tenisu. Jednostavno, nemam objašnjenje za to. Zato uživajmo u Alkarasovim igrama a vreme će reći da li će osvojiti 10, 12 ili 13 Grend slemova. Ono što je bitno, nikada nisam video nekog tako dobrog u njegovim godinama. Ne znam da li je Federer igrao kao on kada je imao 20- rekao je Lopes.

Uporedio ga je i sa Novakom Đokovićem.

-Igra sa visokim intezitetom, mora da bude svež. Ne može tako igrajući da ostvaruje velike rezultate kao recimo Đoković, koji ponekad počne meč usporeno, dok ne pronađe svoj momenat. Možda je ono što mu se desilo na kraju sezone u vezi sa tim što se nije osećao komforno, sveže...To je normalno. Desilo se svakome, dok nisu naučili da poznaju svoje sebe. Karlos nema dovoljno iskustva još uvek da ovde kaže da, tamo ne, ovde ću da se spremam, to ću da propustim... Veoma je kompikovano.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading