ISTI SU KAO RAFA Mlada teniserka udarila na Nadalovu akademiju

18:55 | 03-12-2023

Tenis 0

Mnogo se trenira i Toni Nadal je uvek prisutan

Nadal se oglasio
EPA-EFE/LUKAS COCH

 

Mlada španska teniserka Arijana Gerlings pričala je o načinu rada na teniskoj akademiji Rafaela Nadala.

Ova 18-godišnjakinja osvrnula se na boravak u toj akademiji, ističući da su treninzi i te kako naporni, što kod dosta polaznika izaziva povrede.

- Oni se veoma oslanjaju na njegovu karijeru. Mnogo se trenira i Toni Nadal je stalno prisutan. Često me je trenirao. Imaju istu filozofiju kao Rafa, mnogo treninga i malo odmora. Potpuno su fokusirani na rad. To je izazvalo mnogo povreda jer niko nema Rafinu građu. Mnogi od nas nisu mogli da izdrže tempo od pet sati treninga, bez dana odmora. Mislim da im je potrebno da imaju preciznije informacije o svakom igraču. Treba da analiziraju igrače, da ih bolje razumeju, ali znam da je to Akademija i da ne mogu da naprave poseban plan za svakog igrača - ispričala je Gerlings.

Ipak, nije sve tako crno iz perspektive Gerlings.

- Bilo je veoma kul, to je neverovatno iskustvo, podržavali su me od prvog dana. Odselila sam se kao mala, bilo je teško jer sam otišla od roditelja, ali je bilo dobro za mene da odrastem i shvatim kakva odricanja zahteva ova karijera. Olakšali su mi i učenje, kod kuće bi bilo drugačije - kazala je Gerlings.

Gerlings je trenutno 752. na svetu, dok Nadalova akademija postoji od 2016. godine i nalazi se na Majorki.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading