PLAŠIO SAM SE DA OVO OBJAVIM Rafael Nadal otvorio dušu i ponovo zabrinuo navijače (VIDEO)

18:23 | 04-12-2023

Tenis 0

Povreda kuka nije problem, ali...

Nadal se oglasio
EPA-EFE/LUKAS COCH

Španski teniser Rafael Nadal objavio je da se vraća na teren i da će igrati u Australiji. Pokušaće da vidi kako se oseća na terenima u Brizbejnu pre konačne odluke oko učešća na Australijan openu.

Dok radi na pripremi za povratak odlučio je da se oglasi pred kamerama i da kaže šta ga sve muči. Priznao je da se plaši i da ne zna šta da očekuje od sebe.

Poslednji zvaničan meč igrao je baš na Australijan openu prošle godine kada je u drugom kolu izgubio od Mekenzija Mekdonalda i od tada je van terena. Imao je i operaciju kuka.

- Plašio sam se da objavim određene stvari, jer se nisam takmičio godinu dana i imao sam operaciju kuka. Ono što me najviše brine nije kuk, nego sve ostalo. Verujem da sam spreman, verujem i nadam se da će stvari ići kako treba i da ću moći da uživam na terenu. Prošlo je mnogo vremena... - počeo je Nadal.

Želi ponovo da izađe na teren i da se takmiči.

- Prvo želim da osetim te nerve, tu nadu, strahove, sumnje. Od sebe očekujem da ne očekujem ništa. To je istina. Uvek sam od sebe zahtevao maksimum, tako je bilo tokom cele karijere. Sada sam u drugačijoj situaciji koja je neistražen teren za mene.

Obećao je da neće odustati, kako god da stvari krenu.

- Ne smem sada od sebe da tražim taj maksimum, i moram da pihvatim da će stvari možda biti baš teške na početku i moram da oprostim sebi ako to bude loše i da dam sebi vremena. Postoji šansa da krene loše, ali znam da možda u bliskoj budućnosti sve to može da se pormeni, moram da nastavim da verujem i da radim i nadam se da će biti dobro i u fizičkom smislu - zaključio je Nadal.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

Tagovi:

Komentari(0)

Loading