ARAPSKE PARE RUŠE NOVAKA Kreće konačni rat teniski moćnika i Đokovića, više ništa neće biti isto

09:27 | 05-12-2023

Tenis 0

Bivši teniser iz Hrvatske Dino Marcan iskreno je govorio o dešavanju u svetu tenisa

Novak Đoković
EPA-EFE/Jorge Zapata

Sve se više pominje Saudijska Arabija i to zbog loše raspodele novca igračima.

- Već na Vimbldonu su se postavljala pitanja vezana za Saudijsku Arabiju, ali mislim da će najvažnije biti kako će na ovo reagovati Grend slem turniri, jer ne vidim kako će četiri najveća turnira u svetu tenisa koji su kontrolisale zapadne sile tek tako lako da pređu u vlasništvo Saudijaca. ATP ima kontinuitet i ne verujem da bi dali organizaciju tom tržištu koje je nestabilno, oni mogu da počnu da organizuju turnire i da prestanu posle dve, tri godine, dok je u Evropi to tradicija. Saudijska Arabija pokušava da se pozicionira i u svetu tenisa, pored fudbala i golfa. Ja mislim da je ovo test da se vidi da li tu ima dima ili vatre - ističe bivši teniser za "Kurir".

NADAL MOŽE DA POBEDI NOVAKA Oglasio se stric Toni, otkrio da Rafa ima samo jedan san

Kada je reč o samoj organizaciji PTPA Dino ne vidi jasan plan i program i upoređuje tenisku organizaciju sa političkom strankom.

- Ja generalno jesam za postojanje jedne nezavisne teniske organizacije koja će se boriti za prava igrača, ali ono što je problemattično kod PTPA jeste što ja ne vidim koncept, plan i program. To je kao kad imate političku partiju, vi morate da imate program kojim ćete privući ljude, odnosno glasove. Tako isto i u tenisu vi morate da imate program da biste privukli potpise, odnosno tenisere. E ja to ne vidim u PTPA i mislim da je to glavni problem ove organizacije. Ne verujem da će ATP sve ovo mirno gledati, a ukoliko dođe do sukoba, može da bude odeđenih sankcija, ako se recimo turniri u vlasništvu Saudijske Arabije ne računaju za ATP listu, koji će onda igrač želeti da igra te turnire ukoliko mu se ne boduju za ATP listu - kaže on.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading