TENISERKA POBEGLA SA RAFINE AKADEMIJE, PROŽIVELA PAKAO "Mnogi od nas nisu mogli da izdrže"

12:46 | 05-12-2023

Tenis 0

756. teniserka sveta svedoči o paklu koji je preživela na akademiji Rafaela Nadala pre nego što je pobegla

Rafael Nadal
AP Photo/Gustavo Garello

Ariana Gerlings odlučila je da napusti slavnu tenisku akademiju Rafaela Nadala. Ova 18-godišnja teniserka svedočila je brutalnim i beskrupuloznim treninzima koje nije mogla da izdrži.

Na kraju je odlučila da pobegne jer nije želela da joj način treninga uništi karijeru , te javno svedoči o svemu što se događalo.

-Pokušavaju pratiti ritam njegove karijere. Trenira se satima, Toni Nadal je često prisutan i radi se isto kao s Rafom - dosta treninga i malo odmora- govori Gerlings i nastavlja:

-Takav način rada je uzrokovao brojne povrede jer niko nije građen kao Rafa Nadal. Mnogi od nas nisu mogli izdržati ritam. Treniralo se pet sati dnevno i nije bilo ni dana odmora- istakla je ona.

Zahvalna je za sve što je dobila na akademiji, ali smatra da se sistem rada jednostavno mora menjati.

-Za mene je to bilo nezaboravno iskustvo. Imala sam podršku od prvog dana, brzo sam sazrela i shvatila sam da je žrtva neophodna za veliku karijeru. Dosta toga su mi olakšali, ali smatram da bi se akademija trebala mnogo više posvetiti pojedincu.

-Svi smo trenirali istim ritmom, a to je bilo neizdrživo. Razumiem ipak da je tu dosta ljudi i da se ne može svakom pojedinačno posvetiti- istakla je Gerlings.

Rafa Nadal je akademiju otvorio 2016. godine na Majorci. Centar se sastoji od 40 terena, te dodatnih objekata među kojima su bazeni, fitnes centri i hotel.

Ariana Gerlings je trenutno 756. igračica sveta. 

Komentari(0)

Loading