NOVAK IMA JEDNU VELIKU MANU!? Srbin je najbolji teniser svih vremena, ali su mu pronašli slabu tačku - evo o čemu je reč

11:52 | 06-12-2023

Tenis 0

On je najbolji teniser svih vremena, ali... Izgleda da su uspeli da pronađu manu Novaku Đokoviću

Novak Đoković
Tanjug/Ap

Portal "Tennis365" bavio se slabostima najboljeg tenisera ikada, koji je svoju igru doveo do savršenstva.

Kako je nedavno rekao Goran Ivanišević, Novak Đoković i u 36. godini radi na sebi kao da ima 20, žali da bude bolji, nego što je bio juče ili na jutarnjem treningu. 

Dok je radio sa Borisom Bekerom popravio je i igru na mreži. Međutim, smeč mu ne ide, pa ne ide.

- Postoji nekoliko razloga, a jedan je pozicija u kojoj se nalazi ispod lopte. Često krivo proceni let lopte i dopusti joj da padne preblizu, pa ne može da dođe u dobru poziciju za udarac. Takođe, drugi problem je taj da dopusti da lopta padne prenisko, dok je lakat često savijen kada udara loptu. Potpuno ispružena ruka je nabolja opcija za smeč, ali Đoković retko kad to uradi kada izvodi smeč. Dođe do lopte pre nego što je u pravom položaju za udaranje", piše pomenuti portal.

 

Podsetili su na meč protiv Endija Mareja u finalu Vimbldona 2013. godine, pogrešio je i dao šansu Škotu. 

- Novak ima tendenciju da dolazi do mreže kada oseća pritisak, želi brzo da završi poene, a napetost takođe doprinosi nedostatku kontrole. Jedno od njegovih tajnih oružja na terenu je sposobnost da ostane miran pre nego što udari lopticu. To je zbog njegovog neverovatnog rada nogu i majstorskog predviđanja, ali neke mu veštine i nedostaju.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk sranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading