ONI POMISLE "TO JE NOVAK" Otkriveno zašto Đoković melje mlade tenisere, uterao im je strah u kosti

08:37

Tenis 0

Bivši teniser Nikolaj Davidenko iskreno je govorio o Novaku Đokoviću

Novak Đoković
EPA-EFE/Jorge Zapata

- Đoković igra sa veštinom koju akumulira od prvog dana, otkako je počeo da se sastaje sa Federerom, Nadalom ili sa mnom. Novak se uvek drži svojih fizičkih kvaliteta. Njegov cilj je da zadrži snagu i koncentraciju.

Nastavio je u istom ritmu.

- Novak je svestan kako i zašto sve pobeđuje svojim tenisom. Svi iz velike trojke su kvalitetniji u igri od ostalih rivala. Mladi još nemaju taj kvalitet. Čak ni za Alkarasa, mada je po kretanju sličan Nadalu iz njegove mladosti, ne može da se kaže da je nadmašio očekivanja.

Davidenko smatra da Novaku Đokoviću neće škoditi ni činjenica da zbog godina smanjuje broj turnira.

-  Novak, čak i kada nije odigrao nijedan meč, uvek ima dovoljno snage čim uđe u formu. Naravno, ako nije povređen. Za njega je veoma važno da bude fizički spreman za svaku partiju. Osim toga, njegova koncentracija je bolja od one ostalih tenisera. Zato se oni plaše njega.

Rus ističe i taj „faktor straha“:

- Jedan od razloga zašto Đoković pobeđuje i mlađe igrače je zato što oni gube od njega psihološki, pre nego što i izađu na teren. Pomisle, „to je Đoković“ i gotovo je. Zato on dominira protiv njih. Sve što radi je unikatno. Zaista niko nikada nije tako igrao do sada.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stanicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading