EKSPLOZIJA JE PROŠLA KROZ MENE Pljuvao je Novaka, a sada proživljavao pakao u ratu - sve je otkrio

12:09 | 07-12-2023

Tenis 0

Teški dani...

Aleks Dolgopolov
Printscreen

Prethodnih godinu dana Aleksandar Dolgopolov bio je u Kijevu, gde je skupljao pomoć za vojsku. Odnedavno je na frontu u Zaporožju, u direktnom okršaju sa ruskim vojnim snagama.

- Sediš u rovu i nakon nekoliko rundi granata počinješ da uočavaš sled događaja. Jedan minobacač tuče svaka dva minuta, a drugi 40 sekundi nakon njega. Bili smo u rovu 15 sati, bili smo poput zombija i pili energetska pića, a granate su se približavale. Prvo su bile na 30 metara, pa na 20, pa na 15 metara od nas. Mi smo bili metar ispod zemlje - prepričao je Dolgopolov.

Nastavio je u istom ritmu.

- Osećate ih kako prolaze kroz vaše telo kada padnu na tlo i eksplodiraju. Čujete kada ih lansiraju i znate da imate oko 20 sekundi pre nego eksplodiraju. Za granate od 120 milimetara kažu da, ako sleti manje od osam metara od vas, ako vas geleri i ne pogode može doći do puknuća organa zbog eksplozije. Sedite i ne možete ništa da uradite. Razmišljate mogu li pobeći iz rova i doći do automobila, a to je sigurno najgora odluka koju možete da napravite u toj situaciji.

 

 

Aleksandar Dolgopolov otkriva da se svaki dan sreće sa situacijama opasnim po život.

- Jedna granata pala je dovoljno blizu da smo svi mogli imati teške potrese mozga. Eksplozija je prošla ravno kroz mene. No, prošli smo dobro, a znate da nemaju neograničen broj granata, pa će u jednom trenutku svemu doći kraj. Skupo je tući bez prestanka. Kad su prestali, izašli smo i nastavili sa svojim dužnostima.

Dolgopolov predviđa teške dane za Ukrajinu.

- Nažalost, naši partneri nemaju cilj da mi pobedimo. Svima je očito da dobijamo dovoljno oružja i municije tek da nastavimo dalje sa borbama, ali ne i da pobedimo. Očito je da nemamo bilo čega da ovo završimo. Ako mi u borbu krenemo s pet oklopnih vozila, Rusi će ih izbaciti 15. Imaju više ljudi, imaju više gotovo svega, matematički nemoguće ih je pobediti - zaključio je Dolgopolov.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stanicu.

Komentari(0)

Loading