MI NISMO PRIJATELJI Đoković otvorio dušu i progovorio iskreno o odnosu sa Federerom i Nadalom, Noletove reči odjekuju teniskom planetom

18:20 | 09-12-2023

Tenis 0

Novak Đoković se u opširnom intervjuu sa Jonom Verrhajmom u emisiji "60 minuta" dotakao o preostala dva člana "velike trojke", Rodžera Federera i Rafaela Nadala, te o odnosu koji privatno ima sa njima

Novak Đoković
EPA-EFE/Jorge Zapata

Odgovarajući na pitanje Verthajma o njegovom odnosu sa svoja dva najveća rivala kroz karijeru, Đoković je istakao da je oduvek gajio poštovanje za njih ali da je određena distanca uvek neophodna među takmvim rivalima. Ipak, nije krio da bi voleo da se nekada ponovo okupe. 

-Želeo bih da. Zaista bih voleo - kaže Đoković o prijateljskoj budućnosti sa Rodžerom i Rafom i dodaje:

- Lično, voleo bih. Mislim, znam da se očigledno (smeh) nismo tako dobro slagali tokom karijere van terena. A mi nismo prijatelji jer, znate, mi smo rivali i teško je kao takmičari da budemo veoma bliski i delimo i dajemo uvid u svoj život ili osećanja, znate, moglo bi biti upotrebljen protiv tebe za teniske rekorde i priliku daljih susreta na terenu - rekao je Novak koji ističe da uprkos svemu gaji veliko poštovanje prema Rafi i Rodžeru.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Toliko godina smo delili pozornicu i mislim da je najveće poštovanje uvek tu, bar sa moje strane, prema njima. Dakle, da, nadam se da ćemo jednog dana, kada se zavese malo više spuste, moći da sednemo i porazgovaramo. Bilo bi, bilo bi neverovatno - rekao je Đoković.

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO Federer otkrio šta želi Đokoviću i Nadalu

Novak, koji je nedavno obezbedio rekordnu osmu godinu kao broj 1 na ATP turu, takođe je razgovarao o svojoj naizgled nepresušnoj želji da postavi još teniskih rekorda. 

Đoković je prestigao Federera za četiri grend slem titule u singlu, sa 24, a Nadala za dve. Međutim, sve je impresioniralo što kod srpskog tenisera nema znakova "usporavanja", niti na fizičkom planu, niti mentalno ili motivaciono.

- Volim da pobeđujem - kroz smeh ističe Novak i dodaje:

-Nema sumnje u to. Inspirisan sam i motivisan rekordima - jasan je srpski as.

Đoković takođe smatra da je "čudno“ da drugi igrači nisu toliko otvoreni po pitanju svoje želje za dostignućima, i da se to čak može protumačiti kao malo.

-Mislim, za mene je to sasvim normalno. Da budete iskreni u vezi sa tim i da budete autentični, i da izrazite ono što osećate. Samo pokušavam da budem veran sebi i drugima i kažem šta su moji ciljevi i ciljevi. Dakle, to je tako jednostavno - rekao je Novak za "Tennis Channel". 

BONUS VIDEO: 

Ivana Vasiljevic

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stanicu.

Komentari(0)

Loading