NOVAKOVE REČI KOJE I DALJE PROGANJAJU DIJANU Probudio se iz narkoze, a onda je rekao...

11:42 | 10-12-2023

Tenis 0

Majka najboljeg tenisera sveta je govorila o Novakovim teškim trenucima

Novak Đoković
EPA/ROBERT GHEMENT

Novak Đoković je zbog povrede lakta propustio celu drugu polovinu 2017. , a zbog te povrede je morao na operaciju početkom 2018. godine.

DA TI SE ZAVRTI U GLAVI Evo koliko je Novak Đoković zaradio prošle sezone

- Poslednje dve godine vučem ovu povredu, a tokom tog vremena sam viđao mnoge doktore. Istina je da je bilo različitih mišljenja, dijagnoza, sugestija... Nije mi bilo lako da izberem kojim ću putem da idem i šta da radim. Prošle sezone sam potrošio šest meseci u nadi da ću se poptuno oporaviti, ali nažalost osećam i dalje bol - saopštio je tada Novak.

Teško je sve to palo Novaku koji je želeo da se izbori sa problemom bez odlaska kod hirurga.

- Imao sam sreću da nisam bio bolestan ili povređen često u svojoj karijeri. Najteže mi je bilo sa laktom. Jedan sam od najkonstantnijih tenisera svih vremena i uspeo sam da održim svoje telo zdravim. To je za mene dokaz da radim prave stvari. Zaista sam duboko razmišljao o tome i morao sam da se operišem. Ali jesam pogrešio u nekim stvarima oko toga. Nisam mom laktu dao dovoljno vremena da se oporavi i uzimao sam lekove protiv upala, što sam naravno izbegavam. Tada mi je kratkoročno to pomagalo - rekao je Novak tada u intervjuu za "L'Ekip".

Novakova majka Dijana je nekoliko godina kasnije otkrila šta se dešavalo u bolnici.

- Novak je stalno u potrazi za nekim novim saznanjima. Nešto što nama, što bi rekli smrtnicima, nije dostupno, nije blisko. Ishrana, terapije, alternativne metode, njega to zanima. Nije pobornik klasične medicine, što je već poznato, ali je imao jednu epizodu kada je morao da se operiše - počela je ona otkrivanje nepoznatih stvari u emisiji „Dok anđeli spavaju“. 

Onda je objasnila šta se dogodilo kada je medicinski zahvat bio gotov.

- Kada se probudio iz narkoze, rekao mi je da je izdao sebe. Objasnila sam mu da je uradio ono što je morao, i da je, ako misli da nastavi da igra, to bilo neophodno. Probao je alternativne metode, sve što mu je bilo dostupno, ali ništa nije dalo rezultata. Novak je jednostavno protivnik toga, ne voli lekove, ne voli da svašta unosi u organizam. Znatiželjan je, sve što mu dođe pod ruku čita, obrazuje se… Eto, i ta ishrana, ne znam da li bi meni ili nekom drugom prijala, ali njemu odgovara. I ne mogu ništa da kažem, jer mi je zatvorio usta svojim rezultatima. To što smo mi navikli na meso i što verujemo da je jedini izvor proteina on je dokazao da nije - rekla je mama Dijana potpuno iskreno.

Švajcarski mediji su preneli nešto više o hirurškom zahvatu, pa su istakli da je Novak samo nekoliko dana posle operacije trenirao u teretani kako bi se spremao za nastavak sezone.

Novak se brzo i vratio na teren, a takmičenja u Indijan Velsu i Majamiju je završavao u drugom kolu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading