PROGLAŠEN SAM ZA ZLIKOVCA Đoković Amerikancima dao intervju o "borbi protiv celog sveta", jednu stvar nije hteo da prećuti

07:05 | 11-12-2023

Tenis 0

Novak otvorio dušu

Novak Đoković
Tanjug/Ap

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković dao je veliki intervju za američku stanicu CBS.

U emisiji "60 minuta“ sa poznatim novinarem Džonom Verthajmom, prisetio se početka 2022. godine i Australijan opena, kada su ga deportovali jer nije vakcinisan protiv korone, iako je dobio medicinsko izuzeće. 

Džon Verthajm je pitao prvog tenisera sveta da li mu je i koliko ta situacija nanela štetu. 

- Jeste! Proglašen sam za zlikovca. Skoro ceo svet je bio protiv mene. Imao sam slično iskustvo na terenu s publikom koja me ne bi bodrila, ali nikada nešto tako - kazao je iskreno Novak.

Potom je Amerikanac pokušao da ga isprovocira. Na pitanje da li je pogrešno protumačio australijsku javnost, Novak je uzvratio kontrapitanjem.

- Na koji način pogrešno? - pitao je voditelja prvi teniser sveta.

Verthajm je uzvratio da ne vole izuzetke, da su bili snažno za vakcinaciju.

Usledio je jasan odgovor našeg tenisera.

- Poenta je da nije bilo na meni da bilo koga tumačim. Dobio sam izuzeće. Dobio sam dozvolu da uđem u zemlju. To je eskaliralo do najvišeg globalnog nivoa. 

Đoković je istakao nije ni za vakcinaciju, ali ni protiv nje.

- Ljudi su pokušali da me nazovu antivakserom, a ja to nisam. Nisam ni za vakcinaciju ni protiv nje, ja sam za slobodu odlučivanja. Tako je jednostavno, živela sloboda - rekao je Novak dodajući da smatra da njegova mentalna snaga posebno bila uočljiva u tim epizodama u Australiji.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stanicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading