POSTOJI SAMO JEDAN USLOV Novinar pitao Đokovića kada će u penziju, a Nole mu kao iz topa rekao ovo

16:01 | 11-12-2023

Tenis 0

Novak Đoković za sada ne planira da se penzioniše

Novak Đoković
Printscreen

Srpski teniser Novak Đoković dao je opširan intervju za američku televiziju "CBS" u kome je govorio o mnogim temama. Dotakao se "tajni" Rodžera Federera i Rafaela Nadala, otkrio zašto sa njima ne može da bude prijatelj, objasnio zašto njegova mentalna snaga "nije nikakav dar" i nasmejao se na pitanje da li će biit predsednik Srbije u budućnosti. Ipak, pitanje koje je posebno privuklo pažnju odnosilo se na to do kada planira da "muči" mlade i osvaja turnire?

Interesantno, Novak Đoković je za istu emisiju pre desetak godina rekao da zbog teškog rasporeda teniseri mogu da igraju na najvišem nivou do 30-32 godine, međutim vidimo da je samog sebe demantovao i da u 37. godini i dalje dominira svetskim tenisom. I ne planira da stane u skorije vreme pošto je najavio da ponovo sve napada u 2024.

VELIKO PRIZNANJE Novak u TOP 20 ličnosti na svetu

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Možda će taj trenutak postati bliži kada se bude dešavalo da ne osvajam grend slemove i kada ne budem glavni kandidat za osvajanje najvećih turnira. Jednog dana, kada mladi dođu i budu me prašili po dupetu, onda ću i ja početi da se preispitujem. Međutim, za sada je sve u redu - rekao je Novak uz prepoznatljiv osmeh na licu, onaj koji govori da je i dalje "gladan" trofeja i da neće tek tako odustajati.

I sam je Đoković istakao da su ga mladi teniseri - poput Karlosa Alkaraza, Holgera Runea, Janika Sinera i ostalih - naterali da se ponovo "oseti živim" i da nađe motivaciju na terenu, dok mu je takođe izuzetno važno i da zbog svoje dece dominira na velikim turnirima jer mu značajno zadovoljstvo pričinjava kada ga Stefan i Tara vide na tronu.

Interesantno, nedavno je njegov trener Goran Ivanišević izjavio da bi Novak mogao da igra i na Olimpijskim igrama 2028. godine u Los Anđelesu, pa bi tek za pola decenije mogli da pričamo o kraju karijere. Posebno ako ovako bude igrao...

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stanicu.

Komentari(0)

Loading