ISKRENO DO KOSKE Rus sve otkrio: Od Novaka Đokovića gubiš u svlačionici

12:42 | 13-12-2023

Tenis 0

Bivši teniser Nikolaj Davidenko iskreno je govorio o Novaku Đokoviću

Novak Đoković
Tanjug/Ap

- Ova osoba je jedinstvena za mene. On igra veštinom koju je stekao u vreme kada je igrao sa nama - sa Federerom, Nadalom, sa mnom. Novak se uvek držao svojih fizičkih karakteristika i trudio se da održi snagu i koncentraciju. I shvatio je da tenisom pobeđuje sve. Generacija Velike trojke je nekada bila malo jača. Čak i Alkaras, koji je, kao i Nadal u mladosti, dobar trkač, teniski, ne mogu da kažem, da prevazilazi očekivanja - rekao je Davidenko.

Rus je dalje prokomentarisao Đokovićeve fizičke i psihičke aspekte igre i zašto mlađi igrači gube od njega. Sama ideja da će izaći na megdan Đokoviću je već odradila pola posla za srpskog tenisera.

- Ako Đoković uđe u formu, čak i bez igranja nekoliko turnira, bez povrede, fizički je spreman. Rivali moraju da imaju više snage od njega da bi ga pobedili. A čak i iako imaju snagu, njegova koncentracija je jača u odnosu na ostale. Zato ga se plaše. Plus, strah ostaje: Đoković mlađe generacije bije glavom - oni već psihički gube od njega. ‘Auu, Đoković- to bi bilo to’ I Novak zahvaljujući ovome dominira. Ovo što radi je jedinstveno. Reklo bi se, jedini je ovakav do sad – zaključio je Davidenko.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading