ON JE ZABIO NOŽ U NOLETOVA LEĐA Bili su kao braća, a onda je rešio da sramno izda Đokovića

07:28 | 15-12-2023

Tenis 0

Mnogo ljudi je tokom karijere Novaka Đokovića rešilo da Srbinu okrenulu leđa... Ovo izdaja mnogo je zabolela Srbina

Novak Đoković
Tanjug/Ap

U pitanju je Kevin Anderson, Noletov nekadašnji partner u dublu, koji je po najboljem teniseru sveta "opleo". Pre tri godine njihov odnos kao da je pukao.

Južnoafrikanac se oštro usprotivio Đokovićevom potezu da, sa određenim brojem kolega, istupi iz borbe za prava tenisera kroz Savet igrača ATP-a - i krene da se za to bori kroz novoosnovano Udruženje profesionalnih teniskih igrača (PTPA), svojevrsni "sindikat tenisera".

- Iskreno, verujem da ta dva organa (Savet igrača i PTPA) ne mogu da postoje zajedno. Osećam da mnogo toga mora da bude bolje, to sam oduvek govorio, ali mi smo upravo i 'iznutra' uspeli da se izborimo za mnogo toga. Nova uprava (ATP-a) ima uzbudljivu viziju, a kao članovi Saveta igrača kažemo im 'Podržavamo vas, ali definitivno očekujemo da nas provedete kroz ovo'. Ali, sa Novakom i Vasekom Pospišilom, s kojim je on to i pokrenuo, još nisam imao priliku da pričam o tome za šta se zalažu. Ne razumem ni koja im je dugoročna strategija, kako će da je sprovode. Mnogo je tu neodgovorenih pitanja - rekao je tada Anderson.

NOLE NAJBOLJI NA PLANETI Međunarodna teniska federacija proglasila Đokovića za svetskog šampiona 2023. godine

Iako je svojevremeno uživao s Noletom na terenima i van njega, čak se i hvalio kako je baš on zaslužan što je Đoković konačno osvojio Sinsinati, sada je srpskom asu okrenuo leđa. Igrali su zajedno u dublu a Novak je često isticao da su veliki drugovi.

 

Anderson je bio potpisnik, zajedno sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom kao i još nekim kolegama, pisma kojim su teniseri pozvani da ne pristupe PTPA, već ostanu verni ostvarivanju svojih prava kroz Savet igrača pri Asocijaciji teniskih profesionalaca.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading