NE MOŽE MU NIKO NIŠTA Namerno ignorišu Đokovića, a Srbin nastavlja da piše istoriju, pogled na ATP listu sve govori

07:42 | 18-12-2023

Tenis 0

Teniska sezona je završena, na ATP listi ništa novo, osim što Novak Đoković nastavlja da piše istoriju

Novak Đoković
EPA

 

Novak Đoković je počeo 404. nedelju na prvoj poziciji na ATP listi. To je jedina promena što se tiče najboljih tenisera sveta. 

Godinu će završiti sa 11.245 poena, dok je drugi Karlos Alkaraz sa 8.855. Što se tiče ostatka ATP liste treći na svetu i dalje je Rus Danil Medvedev (7.600), pa slede Janik Siner (6,490), Andrej Rubljov (4.805), Stefanos Cicipas (4.235), slede Nemac Aleksander Zverev (3.985), Holger Rune (3.660), Hubert Hurkač (3.245), dok je deseti Tejlor Fric (3.100).

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

ATP nastavlja da deli nagrade i zaobilazi našeg tenisera, a on nastavlja da piše istoriju. Podsećamo, Karlos Alkaraz je dobio nagradu Stefan Edberg koja se dodeljuje za fer plej, profesionalizam i integritet na terenu i van njega, dok je po izboru navijača omiljeni igrač na turu italijanski teniser Janik Siner. Treneri mladog Italijana Daren Kehjil i Simone Vangoci proglašeni su za trenere godine, a ne Goran Ivanišević sa koji  je naš teniser osvojio tri grend slema i Završni masters. 

Novak Đoković EPA
 

NOVAK JE HEROJ U SRBIJI, ALI... Čuveni stručnjak otkrio zašto mrze Đokovića

 Novak je osmi put godinu završio na tronu ATP listi. Iza sebe je ostavio idola Pita Samprasa sa šest i Rodžera Federera i Rafaela Nadala sa pet godina. Osvojio je i rekordnu sedmu titulu na završnom mastersu u Torino, nadmašio je Rodžera Federera koji je ostao na šest. Predvodiće karavan najboljih tenisera najmanje 409 nedelja!  Biće prvi nosilac na Australijan openu (14.januar do 28. januar). S obzirom na to da je prvi grend slem u sezoni Novakov omiljeni turnir, koji je osvajao čak deset puta, pa će i 2024. godine biti prvi favorit, ne bi bilo čudno da nastavi da nas impresionira i već početkom sezone se domogne 25. slema. Prvi teniser sveta je pre nedelju dana počeo pripreme za novu sezonu, već je u Dubaiju i trenira sa Hamadom Međedovićem. Narednu takmičarsku godi u otvoriće već 27. decembra egzibicijim protiv Karlosa Alkaraza u Rijadu.

Od srpskih igrača Laslo Đere je na  33. mestu sa 1.285 bodova,  Dušan Lajović je 46. igrač na planeti (994) , Miomir Kecmanović je 55. teniser sveta (905 bodova). Hamad Međedović je osvojio turnir najperspektivnijih mladih igrača u Džedi, ali on prema pravilima ne donosi bodove za rang listu. Mlađani igrač iz Novog Pazara trenutno je na 112. mestu.

BONUS VIDEO: 

Komentari(0)

Loading