DA LI SE TAJ ČOVEK UMARA? Nekadašnji Novakov trener ne prestaje da hvali Srbina, a onda progovorio o Rafi

09:40 | 19-12-2023

Tenis 0

Boris Beker, nekadašnji trener Novaka Đokovića, danas Holgera Runea, ne prestaje da se oduševljava prvim teniserom sveta

Beker i Đoković
EPA/JULIAN SMITH

 

Novak Đoković je bio superioran u 2023. godini, igrao finala sva četiri grend slema, osvojio Australijan open, Rolan Garos i Ju-Es open, godinu završio na prvom mestu.  

- Niko ne očekuje od čoveka koji ima 36 godina da igra takav tenis kao Novak. Umara li se taj čovek? Hoće li mu ponestati motiva? Đoković je dominator teniske scene, osvojio je tri grend slema u 2023. godini, bio drugi na Vimbldonu, u najboljem meču godine za mene. Taj duel Đokovića i Alkaraza nije bio sa ove planete - rekao je Beker za Eurosport.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Međutim, Nemac prognozira da će tokom 2024. godine naš teniser biti pod većih pritiskom, ali veruje da će osvojiti barem jedan veliki trofej. 

- Đoković će imati 37 godina u maju, dok će Alkaraz i ekipa biti još iskusniji nego do sada. Ipak, očekujem da Novak osvoji još jedan grend slem ili dva sledeće godine, ali i da Alkaraz i ostali mu još više poturaju “klipove u točkove”. Nadam se da će rivalitet najvećeg tenisera u istoriji i ostatka teniskog karavana potrajati još dugo, jer mi teniski fanovi i amaterski igrači uživamo u tome. 

BRUTALNE REČI CONGE O ĐOKOVIĆU Želeo je da pobegne od ratničke slike jer je Srbin, proživeo je teške stvari...

Rafael Nadal se vraća na teren posle godinu dana, ali Boris Beker ne očekuje mnogo od Španca koji je zbog povrede propustio godinu na izmaku.

- Mislim da njegova očekivanja pred Melburn nisu baš visoka. Ako dobije nekoliko mečeva biće to dobro za njega. Fokusiraće se na deo sezone na šljaci, igraće u Monte Karlu, Barseloni, Madridu, možda i Rimu, da bi bio sto odsto spreman za Rolan Garos. 

Olimpijske ogre su prvi cilj i Novaka Đokovića i Rafaela Nadala u 2024.

- Nadalov cilj će biti da osvoji i Rolan Garos i Olimpijske igre. Ali, pre toga mora da uđe u takmičarsku formu, da igra redovno, dobija mečeve. Očekujem da se muči i pati do marta-aprila, dok ne dođe na red njegova omiljena podloga - smatra Beker. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading