BEKER (NE) VERUJE U NOVAKA Slavni Nemac upozorio Đokovića, jednog čoveka treba da se pazi

16:22 | 19-12-2023

Tenis 0

Može li Srbin 2024. godine da ponovi dominaciju?

Beker i Đoković
EPA/JULIAN SMITH

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković iza sebe ima jednu od najuspešnijih sezona u kojoj je osvojio sedam titula, od čega tri grend slema.

Iako je zašao u pozne igračke godine i dalje je dominantan i deluje da se kraj ne nazire.

Sjajnim partijama našeg asa fasciniran je i proslavljeni nemački teniser Boris Beker. On veruje da će Novak biti sjajan i naredne godine, ali da nije realno očekivati da ponovi uspeh iz ove sezone.

– Za tenis bi bilo najbolje kada bi Novak i u 2024. imao odličnu godinu, a da mu se mladi igrači još više približe – ističe legendarni Nemac u jednom podkastu u domovini. – On će narednog proleća proslavii 37. rođendan, dok će Alkaraz i ostali biti još bolji. Zato i očekujem izjednačeniju sezonu od ove - rekao je Beker.

Đoković i Alkaraz AP Photo/Kirsty Wigglesworth, File
 

 

Beker ne krije impresioniranost Đokovićevom igrom u godini na izmaku.

– Bio je dominantan, osvojio je tri gren slem titule, igrao ono fenomenalno finale Vimbldona protiv Alkarasa za koje smatram da je najbolji meč godine. U tenisu nije uobičajeno da ga igraju 36-godišnjaci. Zaista je neverovatno kako Novak igra, kao da se nikada ne umori niti izgubi motivaciju - navodi trener Holgera Runea.

Ipak, smatra da će mu iduće sezone Alkaraz biti još veća pretnja.

- Razlika između njega i ostalih će se smanjiti, ja očekujem da Đoković i dogodine osvoji jedan ili dva gren slema. Ali očekujem i da Alkaras i ostali budu opasniji. Nadam se da će rivalitet najuspešnijeg tenisera u istoriji i ostatka teniskog sveta potrajati još dugo, jer svi u tenisu uživaju u tome - smatra slavni Nemac.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

Komentari(0)

Loading