VELIKI POVRATAK IZ PENZIJE Poznati teniser se vraća na teren, pa poručio: Velike trojke više nema

17:20 | 22-12-2023

Tenis 0

Marin Kližan, slovački teniser koji je pretrpeo uticaj "velike trojke" - Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera, odlučio je da se vrati iz penzije i pokuša ponov+o da ostvari uspehe na teniskom terenu

Đoković, Federer i Nadal
EPA-EFE/ANDY RAIN

U intervjuu, Kližan je istakao svoju odlučnost i verovanje da će sada, bez konkurencije najvećih teniskih imena, ostvariti veće uspehe. 

– Osećam da ću sada bolje igrati, osećam mnogo jaču vatru u grudima – istakao je nekada 24. teniser sveta iz Bratislave podsetivši na svoju noćnu moru.

- Uveren sam da ću sada biti i mnogo uspešniji. Kada za rivale imate Federera, Nadala, Marija i Đokovića to je apsolutno nemoguće, rekao je Kližan, naglašavajući da je konkurencija "velike četvorke" u prošlosti bila apsolutno nemoguća prepreka za mnoge igrače. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Ipak, sada kada Federer više nije na terenu, a povratak Nadala je neizvestan, Kližan vidi priliku za uspeh. Kližan je istakao inspiraciju za povratak, koju je pronašao gledajući svoje pobede protiv najvećih rivala sa USB-a. 

NOLE RADI PUNOM PAROM Đoković sparinguje sa mladim Makedoncem u Dubaiju (VIDEO)

– Želim sada da budem još bolji – dodao je. 

– Pratim tenis, danas je lakše igrati protiv prvih deset nego pre deset godina. Mislim da ću imati više šansi da igram u finalima nego ranije. Sa velikom četvorkom to je bilo apsolutno nemoguće. 

Njegova ambicija se ogleda u uverenju da će sada imati više šansi da igra u finalima nego ranije. Iako se povukao iz tenisa 2018. godine i privremeno se posvetio politici, Kližan je osetio nedostatak adrenalina, stresa i konstantnog pritiska koji donosi tenis. Sada želi ponovo da oseti pobede i mečeve pred velikom publikom. 

– Andrenalin, želim opet da osetim stres, konstantan pritisak – nabraja ono zbog čega većina tenisera i želi da se povuče. Imao sam to otkako sam bio dete. Nedostaju mi pobede, mečevi pred 10.000 gledalaca, forhend od 200 km na čas koji će podići publiku sa sedišta... 

Martin Kližan je već započeo svoj povratak, prolazeći kvalifikacije za fjučers u Antaliji. Iako je u prvom kolu glavnog žreba izgubio, Kližan je zaključio da je svaki početak težak i da ima udarce za juriš na vrh, pri čemu mu forhend ostaje glavni adut.

– Forhend ostaje moj glavni adut. Svojevremeno sam imao najbrži posle Fernanda Gonsalesa. On je moj udarac za pravljenje para – zaključio je on. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading