SPEKTAKL NA BLISKOM ISTOKU Novak u Mitrovom domu u Rijadu!

07:00 | 24-12-2023

Tenis 0

Saudijska prestonica spremna da ugosti teniskog kralja naredne srede

Novak Đoković
AP/Antonio Calanni

 

Poslednji veliki teniski događaj u 2023. na programu je 27. decembra u Rijadu.

Novak Đoković i Karlos Alkaraz AP/Aaron Doster
 

U egzibicionom meču gledaćemo najboljeg na svetu (i svih vremena) Novaka Đokovića i njegovog prvog pratioca na ATP listi i najvećeg izazivača među mladim lavovima, Karlosa Alkaraza.

Boris Beker AP/Antonio Calanni
 

Beker: Đokoviću dva GS u 2024.

Bivši Novakov trener Boris Beker (2014-2016) oduševljen je dugovečnošću Srbina na teniskim terenima.

- Niko ne bi trebalo da igra tako s 36 godina. A Novak se nikad ne umori i nikad ne gubi motivaciju! Dominira tenisom, osvojio je tri grend slema u 2023. Najbolja stvar koja može da se dogodi tenisu je da Đoković ostane jak i da mu se mlađa generacija približi. Drugim rečima, očekujem da u 2024. osvoji grend slem ili dva - rekao je slavni Nemac, sad trener Holgera Runea.

Đoković i Alkaraz, protagonisti četiri meča za pamćenje ove godine - polufinale Rolan Garosa (dobio Srbin, kasnije uzeo 23. rekordnu grend slem titulu), finale Vimbldona (dobio Španac), finale Sinsinatija (opet Srbin), polufinale Završnog mastersa (ponovo Srbin) - ukrstiće rekete u sjajnom ambijentu „Kraljevske arene“ u Rijadu.

Nole i Karlitos će biti zvezde egzibicije zvane Teniski kup, u okviru koje će dan ranije igrati Arina Sabalenka i Ons Džaber.

„Kraljevska arena“, kako se hvale Saudijci, izgrađena je za samo 60 dana! Kapacitet za vanfudbalske događaje je 40.000, a za utakmice u najpopularnijem sportu 28.000. I baš u njoj će od januara 2024. kao domaćin igrati Al Hilal, klub naših reprezentativaca Aleksandra Mitrovića i Sergeja Milinkovića Savića.

Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo EPA
 

Čekaju se Mesi, Ronaldo, Fjuri

„Kraljevska arena“ u Rijadu bila je domaćin bokserskog „Dana obračuna“ u kojem su se borili dvostruki svetski šampion u teškoj kategoriji Entoni Džošua i Oto Valin. Na istom mestu, u februaru 2024, trebalo bi da gledamo bokserski meč decenije između neporaženog šampiona planete Tajsona Fjurija i Ukrajinca Oleksandra Usika.
Takođe, očekuje se da najnoviji dragulj infrastrukture Saudijske Arabije bude domaćin Sezonskog klupa u fudbalu u okviru kojeg bi se sudarili Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi! Naravno, kao najveće zvezde timova Al Nasr i Inter Majami.

Početak spektakla između Đokovića i Alkaraza je zakazan za 16 sati po srednjeevropskom vremenu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading