KARLOS SE PLAŠI ĐOKOVIĆA Isplivala velika istina o odnosu Đokovića i Alkaraza

11:05 | 26-12-2023

Tenis 0

O rivalstvu Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza govorio je nekadašnji teniser Tim Henman, koji veruje da će Španac naredne godine biti još bolji.

Đoković i Alkaraz
AP Photo/Kirsty Wigglesworth, File

 

Novak Đoković i sa svojih 36 godina dominira na teniskim turnirima, iza sebe ima i više nego uspešnu sezonu u kojoj je jedino Karlos Alkaraz uspevao da mu donekle parira.

Ipak, otpor mladog Španca bio je nedovoljan da se dokopa prvog mesta na ATP listi, pošto je Đoković osvojio US open, Pariz i Završni masters te se tako obezbedio na samom vrhu.

O rivalstvu Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza govorio je nekadašnji teniser Tim Henman, koji veruje da će Španac naredne godine biti još bolji.

- Alkaras je imao sjajnu godinu i osvojio prvu titulu na Vimbldonu. Propustio je prvi deo godine i opet završio godinu kao drugi u svetu. Bio je u trci da završi kao prvi. I dalje je jako mlad, još uvek uči. Kada pogledate šta se desilo na Rolan Garosu, kada su iznenada počeli da ga hvataju grčevi posle dva seta. Siguran sam da je to bilo od nervoze i tenzije koje dolaze od igranja protiv Đokovića. Tako da, još uvek ima mnogo stvari koje može da popravi - poručio je Henman i potom dodao:

- Kao drugog favorita bih stavio zajedno Alkarasa i Sinera. Znam da je Alkaras osvojio par slemova, ali Siner je igrao na drugom nivou poslednjih nekoliko meseci. Sledeće godine ima četiri Grend slema. Ne bi me iznenadilo da Đoković osvojio par, a da slave i Alkaras i Siner. Samo vreme će reći - podvukao je nekadašnji britanski teniser.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading