NIŠTA VIŠE NEĆE BITI ISTO Nole ima veliku šansu, o ovoj promeni se priča - reč je o parama

09:54 | 29-12-2023

Tenis 0

U Australiji će ove godine biti u igri baš velika lova...

Novak Đoković
Tanjug/Ap

Australijan open je rešio da se opet otvori. Zanimljivo da je u Melburnu više od četiri puta uvećavan nagradni fond od 2005. godine kada je bio samo 19,1 miliona dolara.

Sledeće izdanje će iznositi ogromnih 86,5 miliona dolara, pa je čitava australijska turneja sada ponudila rekordne nagrade. Prethodne sezone je, podsetimo, ukupan nagradni fond na svim turnirima na "zelenom kontinentu" bio 100 miliona, a sada se čini da bi već sledeće samo u Melburnu mogla zarada da bude tolika.

Od 14. do 28. januara tokom Australijan opena će teniseri i teniserke zaraditi 13 odsto više nego prethodne godine. Naime, svaka runda je dobila povećanje nagradnog fonda, pa je sada otkriveno i koliko će svi biti "u plusu".

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

ŠMEKERSKI ODGOVOR Novaka pitali ko je najbolji teniser svih vremena, ovo je želeo da čuje ceo svet

Šampionima Australijan opena (u obe singl konkurencije) će pripasti i ček na 3,15 miliona dolara, što bi mogao da bude Novak Đoković u slučaju da ovog januara osvoji 11. titulu u Melburnu.

Samo za učešće u prvoj rundi će igrači dobiti 13 odsto više, preciznije 120.000 dolara, u drugom kolu se zarađuje 180.000 dolara, dok je za četvrtfinale obezbeđeno 600.000 dolara. Polufinalisti će kući odneti ček na 990.000 dolara, što je sedam odsto više nego prethodne sezone.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading