OVO SU SVI ČEKALI DA ČUJU Novak otkrio situaciju sa povredom, pa nahvalio Olgu i Hamada

14:20 | 02-01-2024

Tenis 0

Gorko-slatki ukus imala je pobeda Srbije nad Češkom za Novaka Đokovića, pošto je prvi reket sveta propustio dubl meč zbog problema sa desnim zglobom

Novak Đoković
EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT

Srbija se plasirala u četvrtfinale Junajted kupa pošto je sa 2-1 savladala Češku. Ipak, alarmi su se uključili u meču između Novaka Đokovića i Jiržija Lehečke, pošto je najbolji teniser sveta tražio medicinsku pomoć zbog problema sa desnim zglobom. 

Zbog toga je Novak propustio dubl, u kojem su trijumf našem timu doneli Olga Danilović i Hamad Međedović. 

- Veoma sam ponosan na svoje saigrače. Dosta sam se nervirao gledajući odlučujući meč sa klupe. Velike zasluge pripadaju Olgi i Hamadu, jer su pobedili češki dvojac koji nije imao šta da izgubi - rekao je Đoković na konferenciji za medije. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

SRCE I DUŠA ZA SRBIJU Eto, toliko je bilo važno: Novak Đoković slavio pobedi koa u transu, svi pričaju o njegovoj reakciji (VIDEO)

Srbin se potom osvrnuo na probleme koje je on imao na terenu.

- Nadam se da se situacija neće pogoršati. Osetio sam to na zagrevanju pre meča i tražio sam pomoć pre, tokom i posle meča. Nije mi prvi put da se suočavam sa nečim ovakvim u svojoj sportskoj karijeri. Znao sam da se snađem i da dobro završim meč. Verujem da mogu dobro da se oporavim i da budem spreman za naredni duel.

Rival našem timu u četvrtfinalu će biti Australija, što znači da će naredni meč Đoković igrati protiv Aleksa de Minora.

- Naravno, situacija sa zglobom je malo zabrinjavajuća, ali uzbuđen sam što mogu da doprinesem da moja zemlja napreduje. Suočavanje sa domaćinom obezbediće sjajnu atmosferu na terenu i borićemo se do kraja.

U četvrtfinalu će Srbija igrati protiv Australije 3. januara od 10 sati po srpskom vremenu. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading